PAUS

Jag är ju inte världens flitigaste bloggare från början, men nu känns det bara dumt. Mina dagar spenderas pluggandes i Eslöv. -Nu vet ni det och roligare blir det inte, så förvänta er inga uppdateringar. Ciao


GLAD MIDSOMMAR

Mats är på plats, kroppen är aktiverad, kransen är klar, naglarna målade. Men till stora frågan - kan man ha klänning utan strumpbyxor idag? Eller ska jag ta skidkläder på mig direkt så jag slipper frysa?
Hej underbara svenska sommar!


UPDATE

Läste igenom mitt Ystads-inlägg. Jag menade att vädret på midsommar verkade bli kallt och tråkigt. Festen däremot ska bli hur bra som helst och jag skulle gärna gjort som förra året och kört på en två dagars. Men i 15 grader känns det inte så lockande. Men detta midsommar kommer bli grymt och jag kommer att få fira med vänner och kärlek:)


HUR MAN TJÄNAR PENGAR

1) Ring och boka en taxi (gärna en lång och dyr sträcka)
2) Ring och beställ en dyr midsommarkrans
3) Kom på att du inte jobbar och alltså inte har råd med ovanstående
4) Ring och avboka taxin
5) Ring ach avbeställ kransen


= Känner mig 500 kr rikare


YSTAD

Idag har jag tränat med pilatesboll här hemma. Skrivit på Stars-rapporten och bokat taxi till midsommar (som troligtvis ska avbokas igen, men det fixar sig nog) eftersom det ska bli kallt och tråkigt och alltså inte alls som förra året. I eftermiddag beger jag mig till Systeryster Johanna och Svåger Ola och det ska bli jättemysigt att träffa dem (båda två). Sen imorgon får jag kramas med min stora kärlek igen. Mats du är saknad!!!

Och nej det är inte så att jag tvingar honom att pussa mig, det ser bara så ut...


DAGENS TIPS

Doppadidididoe didadididoe dididididididididididoe -dagens tips: målade naglarna igår, en mörkare nyans grön över mina ljusgröna. Ser riktigt freeesht ut när översta lagret börjar skavas av (eller där jag idag ser att jag tydligen missade igårdagens mörker).

Och dagens note-to-self: Läs inte om mördare i tidningen alt. se på Johan Falck precis innan bingen= Väldigt dålig sömn


BRA FEST

I helgen firades Sandras kommande 25 årsdag med en riktig fest eftersom hon befinner sig i Melbourne när det beger sig. Tyvärr kan jag ännu inte bjuda på bilder från spektaklet, men den som väntar på något gott...Kvällen blev fruktansvärd lyckad och jag hade super kul, tills jag vaknade i går - och insåg att tågresan hem får nog skjutas upp en dag. Tack Sandra och Kristina för en trevlig fest!!


NAGELLACK

Idag var jag på Expert och tog mig ett körtkortskort. Alltid lika kul och sitta och bli bländad och se mer och mer livrädd ut för varje bild som tas. Men efter den dyra upplevelsen gick jag in till grannbutiken Lindex och fyndade mig tre nya nagellack. Fick ju slänga ett i helgen så då tyckte jag att det behövdes fyllas på;)

Grönt, gult och rosa fick det bli - som en riktigt härlig sommarglass


TRÄDGÅRDSSOMMAR

Mor och far har fixat till det i sin trädgård. Stora häckar har tagits bort och småblommor har planterats. Lite nytt, lite gammalt, något modernt och något gammeldags. En härlig blandnig.


Blommor planterade i gammal mjölkkanna, vill jag också ha sen på vår numera kala uteplats i Linköping.


Halva fågelburar


En rostig stol som får agera pedestal

En gång som leder fram till...

..detta "monument"

Och en massa blommor...

...

...

...

...

...som doftar och är vackra


PLUGGTORSDAG

Idag har jag tvättat, fixat med lite lunch till pappa som snart kommer hem och så sitter jag ute i solen och pluggar (internationell ekonomi är dagens val). Jag lånade dessutom päronens kamera, nu när min är sjuk, och jag gått runt och fotat deras underbara trädgård. Resultatet får n se i eftermiddag. Nu - back out in the sun.


MALMÖ OCH KÖPENHAMN

Känns lyxigt att "spontan" åka till Malmö OCH Danmark över dagen efter 2 år i Oslo, 1 år i Hallsberg, 2,5 år i Linköping och ett halvår i Lyon. Men det gjorde jag i alla fall idag så nu har jag fått presentera mig för kusinbarn Elias:) och slipper gå törstig på midsommar (och ett par dagar till i sommar och kanske till och med i höst). På tåget in träffade jag en gammal klasskompis som jag kunde skvallra med, himla kul. Och så fick jag träffa syrran igen. Bra dag trots att farbror Ågren varit på besök.


SUMMEREDITION

Testar vi lite nytt nu här i bloggen. Iinte helt nöjd med färgvalet, men jag vänjer mig väl så småningom...


ANNECY

För ca 2 veckor sedan åkte jag och Erika och besökte den vackra staden Annecy. Efter att ha haft 27 grader sol i typ ett halvår blev det lite av en chock att både Lyon och Annecy bjöd på 10 grader. Jeansen fick åka på för första gången på lääänge och det fick bli vin chaud istället för rosé. Så här såg det i alla fall ut.  

På tåget på väg dit, ett dåligt försök att plugga...

Erika tyckte att det såg ut som hennes "sweitch" (schweiz)

Det var så kallt att jag körde på dubbla jackor


Vi hittade ett supermysigt fik


Macaroons som vanligt




Massa vackra platser i denna eventuellt framtida OS-stad (2018)










Dagen avslutade vi med vin chaud..

..och crêpes och cider


SOMMARLOV

Nu har jag landat på riktigt. Skrivit tenta, fått lägenhetsnyckeln, bestämt lite träffar, bokat frisörstid, träffat fina Josefine och Erica och resten av släkten Selme, varit och hälsat på på gamla jobbet, ätit svenska jordgubbar, svurit över SJ och att de inte klarar av att hålla tider (1,5 timme sena igår pga signalfel, dags att åtgärda kanske??), ätit grillat och semla och haft kramkalas. Nu ska jag maila och fixa, njuta av solen, hälsa på mormor&morfar, åka till Danmark, träffa Nea, kusinen och Elias, syster och alla andra jag inte sett på en stund.

Och på lördag åker jag och besöker denna dam:)


HEMMA

Jag har landat. Känns lite små galet att vara tillbaka, men förvånansvärt skönt. Trodde att det skulle vara jobbigare, men landade till en vacker sommarkväll. Är det seriöst ljust så här länge? Solen är fortfarande inte helt borta och klockan är 23.45...

Lämnade ett småregnigt Lyon bakom mig. Gud vad fin den staden är. En tidsfråga innan jag återvänder.

Nu ska jag tokplugga till tenta på fredag. Sen blir det hem till Eslöv på söndagkväll. Upp till Vallberga nästa vecka. Midsommar, flytt, mer flytt och plugg. Får se om det blir nåt jobb därimellan också. Hej världens konstigaste sommar.

I'M COMING HOME

I'm coming home
I'm coming home
Tell the world I'm coming home


VILL INTE

Haft besök av finaste Sandra och Calle denna helg. Sista besöket "avklarat". Lådorna packade, idag blir det till posten och "posta" sen blir det hemfärd imorgon bitti.

Jag vill inte. Det är fem månader sen vi flyttade hit och dessa månader har varit fantastiskt bra. Det här kommer att bli så himla jobbigt.


RSS 2.0