TITTAR IN

Sämsta bloggandet. Men tentor som hopar sig, besök som avlöser varandra plus femdagar internet-lös i Tunisien innebär inte så mycket tid (och lust) att blogga. Men nån gång kommer jag nog tillbaka...
Så länge bjuder jag på några bilder från Monastir






HELT STRESSAD

..men inte av rätt anledning. Min stress beror inte på mina kommande 6 tentor utan på vädret i Tunisien. Enligt yr.no ska det blir regn - alla dagar. Jag har gått runt och tänkt att vi kommer ha 30 grader sol. Men nu verkar det som att det kommer bli 16 grader regn, alltså samma skit väder som de lovar för Lyon, om inte kallare. Jag som köpt ny bikini och hatt:(


SUSHINIGHT

Idag bjuds det på sushi på la casa Selme/Malmström. Vi blir ca 10 st hungriga själar som ska slåss om godbitarna. Sen om det blir utgång på det eller inte får vi se. Jag tänkte vara en sån där hurtbulle som joggar på lördag förmiddag och de två går inte direkt hand i hand. Och idag ska jag plugga lite maniskt tänkte jag. Och nu kommer en liten "intresseklubben antecknar"-fakta: igår städade jag badrummet och insåg att möglet i duschen inte är att leka med. Riktigt obehagligt tycker jag att det är med mögel så därför är jag på nåt sätt glad att vi inte ska bo här längre än till juni.


GULD

Åh grattis Färjestad!!! Såååå glad jag blir. Följer ju inte direkt ishockeyn slaviskt (eller alls faktiskt). Men när jag var 11 år bestämde jag mig för att heja på "det laget med de fina lila tröjorna". Det året, liksom så många gånger senare, vann FBK guld:)


HYPEN

Jag har lite svårt att förstå hypen kring H&M:s Conscious Collection. Jag förstår att det är jättebra med hållbart mode med miljötänk, men det är det ingen bloggare som skriver om. Det enda dem(vi) skriver om är hur mycket av kollektionen man köpt. Och det är där min fråga kommer in, why? Kan var jag som har svårt för vita plagg, men tycker inte att det var alls mycket fint. Denna klänning var trevlig, men för mig blir det inge köp.


MINA VÄNNER

Mina två vänner som var och hälsade på senast är riktiga workoholics. Och de är så himla duktiga och driftiga. Nu har de gått vidare i Entreprenörsjakten och har sprungit runt och pyntat hela Stockholm med STORA RÖDA UTROPSTECKEN. Här kommer en liten beskrivning om vem de är:

Två Projektledare och en Arkitekt är tre entreprenörer som slagit sina kloka huvud ihop och startat ett företag med samma namn. Just nu tävlar de dessutom i en stor entreprenörstävling som heter Entreprenörsjakten som går av stapeln den 29 april. Läs mer om dem på  http://entreprenorsjakten.se/lagen-2011/tva-projektledare-och-en-arkitekt


(Som ni ser kan man klicka efter "på" ovan, men jag har lyckats ändra färgen till vitt och har ingen aning om hur man ändrar tillbaka)


LITE STOLT

I lördags joggade jag ca 30 min. I måndags joggade jag ca 30 min. Idag joggade jag ca 30 min. Känns skönt att komma igång. Jag har bett Mats sätta lite eld i baken på mig för att jag ska komma ut och få in en rutin. Och han sköter sin syssla, han har till och med skrivit upp vilka dagar jag ska springa så att han kan tjata på mig lite extra...Nu ska jag analysera om en sida eftersom min grupp tydligen ändrat en av sidorna vi bestämt sedan tidigare, muppiga fransyskor...


NEW IN

Jag hittade en jättehäftig pärm, med någon fyndig text. Som var precis lagom stor att rymma alla mina papper från skolan här i Frankrike. Så nu imorse när jag skulle börja plugga funderade jag på varför jag inte köpte den, sen kom jag på att jag troligtvis hittade den i natt. För jag minns inte exakt vad som stod på den eller var jag skulle kunna tänkas ha hittat den, haha drömmar kan verkligen luras.

Något jag däremot fick med mig hem efter skolan igår var denna bikini från H&M. Den är bara för söt. Den tänkte jag ha i Tunisien. Gärna tillsammans med midjehöga jeansshorts, kort blå tröja, pilotisar, solhatt (ingen sydväst alltså...), flipflops och stort halsband med bruna mockafransar. Synd bara att uppdrag "hitta jeansshorts" är helt omöjligt... 


TORSDAGS

Och i torsdags var jag och Erika på gamla Q-boat, nya Ayers Boat. Det var trevligt men det var tydligen inte invigning som vi trodde utan den är inte förrän den 29:e även om de har öppet. Ja de är bra lustiga här i Frankrike. Så här såg det i alla fall ut när vi på höga klackar stapplade hem:)

Vi hittade en kille på vägen


Blev bränd på benet av någons cigarett, det gick hål på strumpbyxorna...


Brigitte Bardot och jag


STRANDEN

I lördags var jag och Mats på "stranden" på andra sidan Rhône. Det man tydligen kallar "Les berges du Rhône". Det såg ut så här och det var super lyxigt att ligga där och sola i början av april.  


Där på andra sidan skymtar vårt hus fram mellan träden.






VAL

Ibland är man mer nöjd med sina val än andra gånger. Nu har jag nyss kommit hem från en joggingrunda längs med Rhône och då är jag grymt nöjd med mitt val att inte följa med och festa igår...Strand 2011 kom ju lite plötsligare än det brukar, förutom att jag ska lägga mig på den lilla sandplätt vid vattnet idag så ska jag trots allt till playan om exakt 17 dagar. Ikväll ska jag dessutom på fotboll OL-Arsenal (ladies) och sen på middag till Filip som lovar tartiflette. Ha en bra lördag!!


PACKAD OCH KLAR

Eller nästan...Bokad och klar stämmer kanske bättre. Det tog en vecka för fransmännen att komma fram till om där fanns plats på hotellet som vi bokade över nätet, men igår fick vi det i alla fall bekräftat så måndagen den 25:e april flyger vi (jag och Erika) från Paris till Tunisien för en 5 dagars all inclusive resa. Mamma (och pappa, men mest mamma) är väldigt orolig(a). Lite orolig var jag också eftersom 1) jag insåg att mina geografi kunskaper var lite knapphändiga och 2) UD har avrått från "onödiga" resor dit. Men nu har jag insett att Tunisien kanske inte ligger så väldigt fördelaktigt till, men Monastir inte gränsar till Libyen i alla fall. Och UD har precis tagit bort all avrådan och säger därmed fritt fram att resa:)

Jag trodde att Tunisien låg vid nummer 2 av nån anledning, men det har jag förstått att så är inte fallet;) Men jag tycker att vi eventuellt skulle kunna flytta det från 1 till 2...

Och här har vi bilder från vårt fina hotell. Tror minsann att vi ska ladda med att se på SATC 2...


BURNED

Jag låg i parken och pluggade idag mellan 13 och 18. Resultatet är en vinröd rygg, inte så snyggt, inte så skönt. Men värmen har varit helt underbar idag och nu har vi precis varit ute och gått och värmen var verkligen utomlands eller den fantastiska julidagen som vi har ibland i Sverige. Imorgon lovas 20 grader på dagen och 25 grader på natten (!!) åh fantastiska aprilväder:) 


Så härligt grönt vi har fått det, älskar denna stad.


SOL INNE SOL I SINNE

Jag har haft nattliga beök hos mig sen jag kom hem från Val Thorens - frugan har ersatt Mats. Igår hade vi mysdag och var och åt lunch på "mitt" bageri innan skolan. Sen hade jag redovisnig och vi fick veta att eftersom det är så många redovisningar kvar nästa vecka så blir det ingen tenta (!) - hur skönt?? Fantastiskt Frankrike:)
Sen kom vi på att vi skulle på Erasmus utbyte kväll på Red House kl 19 så vi åkte en sväng till Part Dieu där vi hoppades på att få vår resa konfirmerad men det får vi vänta med till imorgon. Vi hann i alla fall in en sväng på New Look och jag blev KÄR. Hur snygga är inte dessa? De kostar € 45 och är inte i min ägo för när ska jag använda dem??

Däremot kunde jag inte motstå dessa mer användbara fotriktiga skorna, fick dessutom bli båda färgerna för är det nåt man gillar ska man passa på, eller hur?!
 


Efter att vi träffat de som ska på Erasmus utbyte till Svea nästa år gick vi hem, och frugan fixade käk till oss. Sen såg vi på Cocktail som Erika missat (och jag kan replikerna i) och åt en massa godis. Idag blir det plugg i parken,  20 grader sol:) 

På den tiden (1988) var Tom Cruise en riktig heting-geting heartbreaker


ÅHHH FAB


Hej heldagar i parken:)


VAL THORENS

Nyss hemkommen från en underbar helg med Mats i Val Thorens. Vi åkte i fredags morse och hade en och en halv underbar dag på plats och idag var jag tvungen att åka hem medan Mats ska stanna enda till fredag. Vi har myst utan internet och utan tv i en lägenhet mitt i backen (bokstavligen talat eftersom vi var tvungna att gå i backen för att komma dit). Vi har lagat mat hemma och suttit i solen och druckit öl. Jag har åkt lite snowboard och vi har tagit liften till 3000 m.ö.h för att se på utsikten. Det var inte sista gången jag var där!!

Precis när vi kommit från bussen

Mats känner sig som hemma


Utsikten från lägenheten

Uppe på Tango och drack öl

Älsklingen

Och jag

Från "köksfönstret"

Solnedgång

Och soluppgång

Snyggingen

Uppe på utsiktsplatsen

Det var hööögt



Kaffe uppe på höjden

Jag får öva att åka lite snowboard


Bildbevis

Solen strålade in i köket så där satt jag och solade så länge det bara gick

Fick äntligen smakat "vin chaud"

Och där sitter han kanske igen min lilla karl som jag lämnade kvar...


RSS 2.0