EN SISTA DAG

Oj vad jag drog ut på min "hemresa". Jag hade ju inget bokat tillbaka till Linköping så jag har verkligen dragit ut på det in i det sista. Så imorgon åker jag inte hem, men ner till Ystad igen för att se när YIF krossar Hammarby i årets sista match. Och resan till Linköping sker på nyårsafton kl 07.10. Då tänkte jag packa om hemma och sen vidare till metropolen Hallsberg där jag planerar att landa kl 13. Idag har jag suttit på pappas jobb och pluggat och sen blev det lite shopping som han ska få ta med sig när han har vägarna förbi: en klocka till köket, underlägg till soffan och doftljus till dasset - lägenheten ska ju också få julklappar. Nu ska jag försöka få tag på min Matsis igen (ladda telfeonen då!!!) sen blir det lite Svensk Maffia innan jag sluter de blå.

Tjing tjing


CENTRUM OF THE WORLD

För att ta upp en gammal diskuterad fråga här i bloggen. Norrköpings skitcentrum Hageby lade ju beslag på den slogan. Därför tycker jag lite synd om Väla idag. För om något köpcentrum inom Sveriges gränser ska få en så fin utmärkelse så är det Väla. Eller ja nästan i alla fall. Det är bara ett drygt halvår sen jag var där sist, men ändå hade de lyckats dubbla storleken. Jag och Mamma gick loss som tokar bland rean. Så nu är jag ett par jeans och några pyjamasar rikare. Och det fanns en butik med utmärkelsen "Årets affärsidé Väla 2011". Sveriges enda Gräddbulleri. Vi kalasade på det ikväll. Lakrits, mandelmassa och jordgubb&champagne stod på menyn, gissa vilken jag valde ;)
Här är lite biler jag knäppte på affären.
 






Och en liten bild på världens goaste unge som jag inte vet när jag får se igen :(
Moster saknar redan sin plutt


JUL JUL STRÅLANDE JUL

Nu har det delats ut klappar, ätits en massa gott och onyttigt, spelats spel och hängt med familj, kärlek och vänner. Sånt som hör julen till. Jag fick min önskan igenom om en icke-vit jul, men nu måste jag erkänna att tom jag tycker att det är tråkigt när det bara regnar. Men som Mats sa, detta år har vi haft tre årstider. Igår när Mats, mormor&morfar, Johanna&Ola och Silje lämnat oss kvar ensamma i huset pratade jag om det sjuka att det är ett år sedan vi flyttade ner till Lyon. Så starka minne man har från de första dagarna och vägen ner är helt stört. Så i natt flyttade jag i drömmarnas värld tillbaka ner. Tyvärr var det mer flytt till universitetet än det var flytt till Lyon, men men. Dagen idag bjuder på plugg, tennis och handboll i Ystad. Imorgon blir det eventuellt en sväng till Väla. 

Och till mina kära kära underbara vän som ligger på sjukhus i Hanoi. Jag saknar dig och kommer att ta en sväng till dig så fort du kommer hem. Och hela tjocka släkten hälsar till dig!!! 

<3


MIN LILLA MORMOR

Imorgon får hon komma hem. Äntligen efter mer än en månad på sjukhus. Och det var på tiden för hon ville inte missa julen. Morfar, mamma och jag var inne i Hässleholm och hälsade på henne idag för inte nog med att hon fick flytta från Lund till Hässleholm, det har varit besöksförbud pga vinterkräksjukan så hon har legat där inne i två veckor utan besök efter att ha opererat hjärtat, klart att hon är trött på det.

Över till ett roligare ämne. Idag har jag och pappa spelat tennis och ja det var kul :) och ikväll ska mammi och jag göra julgodis och inte förrän imorgon kommer Mats ner:( han drar verkligen ut på det, men jag tycker att det är dags för honom att komma ner!!!

Nu ska detta lilla barn ner till dukat bord och äta hemmalagat - en av fördelarna med att hälsa på hemma


UPPDATERING

Muntan fixad (och klarad). Torsdagen bjöd sen på galenpanna, egg nog, irish (scotsh) coffee och rödvin; en perfekt kväll helt enkelt med härliga vänner. Dagen efter inte så perfekt...men tog mig så småningom med tåg till Hallsberg. Lördagen spenderades delvis på Marieberg och sen åkte vi ner till Linköping och tog med oss lilla Isabelle. Vi hade VM i mys hela helgen (tack Erica för det uttrycket). Bakade, gick på stan, fikade och hade det myspys helt enkelt. I måndags blev det frisören och packning och filmkväll hos frugan med macaroons och champagne. Igår tågade jag ner till Skåne, så nu sitter jag här i lilla Lövet och väntar på julen.
God Jul alla käraste vänner!!!


DONE AND DONE

Jag är färdig slut och helt kapput i knopp och kropp(?) Idag har magen spelat ett spratt med mig, pulsen har varit hög sen igår och igår började jag även på ont i benen. En pers utan dess like att ladda inför en munta, men nu är jag KLAR!!! OCH det kändes som att det ska mycket till för att jag får U på den. Däremot gäller detta inte alla i min munta-grupp vilket kändes lite jobbigt. Lite som när jag körde upp och killen jag körde upp samtidigt som inte klarade den. Nu känner jag mig lite kluven, speedad men sjukt trött. Ska iväg om en och en halvtimme och har superångest vad ajg ska göra inna dess. TV? tråkigt, sy? hinner knappt börja, skriva julkort får det bli men det är ju inte heller så sexigt, städa? tar vi imorgon. "Varför göra det idag som du kan göra imorgon" är ju lite av mitt motto har jag märkt. Men julkorten måste faktiskt iväg och det är ju sista dagen imorgon, hmmm. Förbered er på Sveriges tråkigaste från mig i år, inget jag själv pysslat ihop direkt i år...Snart eggnog och irish coffee hemma hos frugan;)  


TILLÄGG

Och som ett litet tillägg till föregående inlägg kan jag bara meddela att jag i detta nu sitter och knarkar koffeintabletter och planerar starkt att så göra hela natten och fram till kl 15 imorgon då muntan äger rum. Nope jag kommer aldrig att lära mig att planera rätt inför tentor, dags att kasta in handduken?! Tur att jag inte ska göra detta hela mitt liv. Sa någon juni 2012????


ÅHH VAD JAG ÄLSKAR ATT PLUGGA

Att få känna hur kunskapen inom en bara växer och man känner sig klokare och klokare för varje dag som går, bullshit I say. Fy faen, så sjukt trött på detta nu, och ont i rumpan och ryggen och dålig hållning  får man på köpet. Nu vill jag bara vara klar, färdig, finito med skolan, bläääää. Imorgon sista "orginaltentan" och jag borde känna mig klar, men studentportalen säger något annat. Nej jag är inte den vassaste kniven i ekonom lådan. Den som säger att studie tiden var den bästa tiden i deras liv måste ha ett bra tråkigt liv. Ja ja jag har skaffat mig ett mysigt kontor här hemma i alla fall. Ni får kanske se det nån dag, om jag hamnar på det humöret.    


SAFFRANSBULLAR

Pratade med päronen igår när de var på väg hem från Ystad (avundjuk, jag???) och nu längtar jag hem för att få svulla. För mina älsklingar i Lövet har bakat saffransbullar som de fyllt med en blandning av mandelmassa, smör och glöggmarinerade russin. Hur gott låter inte det??

Och igår skrev jag och Masse CV till världens äventyr, håll tummarna!

Nu: mastodontplugg inför torsdagens munta!!!


NOBELFEST

Sedan jag var liten flicka har vi firat 10/12 med pompa och stått då denna dag är föräldrarnas bröllopsdag och systers dopdag (jepp hon är född oäkting;) ) samt nobelfesten. Så igår bjöd vi hem gamla gymnasievännen Emelie på trerätters middag framför tvn. Vi började med glögg sen blev det vitt vin och mackor med räkor till förrätt, fläskfilé med rött vin till varmrätt och så klart glass (min favorit citron-lakrits) till efterrätt. Sen blev det fotovisning från Lyon och kortspelande innan hon cyklade hemåt vid 1. Mycket trvlig kväll. Och visst var Victoria en dröm i glittrig klänning och stooooor gravidbula.


SKÄMS

Jag är en dålig människa. I onsdags opererades min vän Johanna och igår opererades mormor. Pratade jag med någon av dem innan?! Nej. Det är inte okej någonstans att jag inte tar mig tid till sånt. Skärpning Josefin, skärpning!!!  


SJUKT I HUVET

Imorgon om en vecka har jag tenta, eller munta som det är. Hade jag bara klarat av alla mina kurser hade detta blivit sista någonsin, men det är det alltså inte;) Men i alla fall det som är sjukt i huvet är att om drygt en vecka har jag alltså "jullov". Det ska bli så sjukt grymt jävla skönt. Och galet snart är det år 2012, året som var lååååångt in i framtiden. Året då jag, Sandra, Emelie och Martina tar examen och blir "vuxna". 10 år sedan jag träffade Sandra för första gången i England. 10 år sen jag slutade högstadiet. Sjukt gammal har man blivit. Förhoppningsvis bjuder året på äventyr utan dess like ;) Fyra år går sjukt mycket fortare än man tänker... 

(Och klänningen från topshop kom idag, färgen är fafafantastisk, sen att den är mer linne än klänning är en annan femma...)


CHOCK

Jag tror inte att jag berättade om när vi var och tog bilder för glamlab, eller?! I alla fall såg jag ut på en mupp på alla bilder och jag tyckte att de skulle sätta min bild på hemsidan under "seniorer kan också ta bilder". Ja aldrig har mitt självförtroende varit lägre än det var efter att jag sett korten. Idag fick jag en retucherad bild av fröken Erika med texten kom inte och säg att du INTE är fin här. Men jo jag säger jag är inte fin här. Fick värsta chocken när jag såg mig óch så försöker jag intala mig själv om att det är bilden och inte spegeln som ljuger. Bilden ligger numera i säkert förvar på min dator utan att jag tänker visa fram den för någon. Hua vad man kan se ut.
(Men Erika all eloge för din effort att fösöka göra mig snygg;) )


RSS 2.0