MAN TAGER VAD MAN HAVER

Jag brukar köpa nytt julklappspapper varje år, så att alla paket från mig ser likadana ut (more or less). Men icke i år. För i år har jag inte köpt så mycket klappar. Syster har fått fixa de som ska fixas hemma, och kusinerna bestämde i år att vi struntade i klappar. Jag ska ju dessutom fira med Mats släkt och då har vi lottat fram vem som ska köpa till vem. Mycket bra idé, I must say.

Så nu när jag skulle slå in Mats paket fick det bli med vad som fanns hemma. Men med lite klisterflingor så blev paketet pimpat, gillar't.


BIKBOK LEVERERADE

Var inne på BokBok idag med Sannis. Länge sedan sist. Var en massa fina saker, tyvärr hittade jag inte allt på hemsidan, men där hittade jag dessa godingar istället. Vad snyggt man kan klä sig för "billig" peng. Även om det för en student fortfarande är dyrt. 


JULKLAR

Snart är jag klar för julen, tyvärr känner jag mig inte lika klar för flytt. 5 lådor och fortfarande ser köket fullt ut. Hur mycket köksprylar kan man ha?? Och sen har vi skrivbordet och det vill jag inte ens börja fundera på, eller badrumsskåpet....

Dagens julklappsshopping resulterade i finfint till Mats (snälla, snälla, snälla gilla den). Lite smått till kidsen och så klart lite fin till mig nämligen-->

Stooor röd sammets rosett att ha i håret på julafton, samt

stooor ring, gött att den är både i guld och silver


ERNST

Tydligen får man inte gilla Ernst när man är 24 år. Men jag skäms inte för mig, trots hans fotfetish och roliga ordspråk är han mysfarbror nummer 1 i mitt hjärta. Allt han gör blir ju så mysigt och fint och trevligt. Johanna - hur kan man inte gilla?? Själv längtar jag redan till kl 20 då han "går igång" igen.


JULSHOPPA

Idag ska jag möta fina Sanna på stan och vi ska mysa och shoppa och bara umgås. Länge sen vi såga nu. Synd att det inte blivit mer nu när vi bott nära igen. Men efter sommaren då ska vi bo ännu närmre och umgås mycket mer ofta. :)
 
Bild från Midsommar 2008 <3


NOOO, WHAT DID I DO....

Kollade på "Ung & Bortskämd", det var dumt. Nu sitter jag och kokar av ilska. Helt seriöst vad är det för fel på Paulina och hennes pappa. Hon gör inte ett ett jota och hennes pappa tittar på henne med rädlsa i blicken och säger: "Du är så himla duktig, och något negativt, nej det kan jag inte komma på". Ring mg så kan jag hjälpa dig med det. No problemas. Gött också att den enda som gjorde något fick åka hem, känns rättvist. Spännande att få se hur de klarar sig nästa vecka.

Och nej du hjälper inte ditt barn genom att göra allt för det. Mina päron är också världens snällaste som ställt upp med skjuts och annat vuxengöra. Men vissa saker är ju för fasiken medfött. Man vet att man måste laga mat, städa, tvätta när man blir "vuxen". Undra om lilla Paulina fortfarande ropar FÄRDIG efter sina toalettbesök. I bet she do!!

It's a sad, sad story.


PROMENAD SÄLLSKAP

Jag skulle gå till affären ikväll och kissen var ute, så när jag började promenera så följde hon med som en liten hund. Hon är verkligen världens mysigaste, min lilla katt.


JUL I RUTAN

Pepparkaksfil, ljus, clementin, choklad, glögg och Mister Mys himself - Ernst Kirchsteiger. Jag sitter här och tentafestar för mig själv.


DAGENS RIS


Eller årets ris går till äckliga Östgötatrafiken. Bla bla man ska åka kollektivt, men när jag börjar jobba ska jag aldrig mer göra det (dvs när jag har råd med bil- läs personlig chaufför;) ). Jag tycker det är en fin tanke ur miljösynpunkt. Men då får de ändra på upplärningen av chauförrer. "En busschaufför, en busschaufför, det är en man med glatt humör" -my ass. Alltid försenade, kör mot rött, och idag var de ÄCKLIGA!!! 


GALET OTAGGAD

Nu bor vi spartanskt med en säng på golvet, en halv soffa och inga köksmöbler. Men jag försöker ändå ha lite julfint och mysigt. I eftermiddag ska jag se på handbolls finalen, för så klart glömde jag bort att det var semi igår *skäms*. Jag har börjat kolla på handboll och gilla det riktigt mycket. Tyvärr har det inte alltid varit så:(

Jag är så galet otaggad till tentan imorgon. Värsta tentan genom tiderna?! Orkar inte att ha fler tentor efter mig, men orkar heller inte plugga till morgondagens. Efter blir det i alla fall Baljanhäng. Sista Baljanhänget på 8 månader. Crazy. Nu åter till franska plugg.


BEREDD ATT FLYTTA

Lilltjejen är förberedd för flytt. Hon har numera bosatt sig i en kartong. Söt hon är. Hur ska jag klara mig utan henne?? Kommer att bli oerhört tungt och tomt.



Och så här sorgligt ser det ut i köket. Jag vill också hjälpa till och flytta, men sitter och pluggar till en omöjlig franskatenta.


COCKTAIL

Då var det snart dags att svira om till finstassen och sticka iväg på Cocktailfest. Iiiihhh det ska bli så myyyysigt!!

DUMT?!

Shit, nu kan jag ha gjort något dumt. Jag har beställt linser över internet, och det är en sort jag akdrig testat. Men allt stämde i övrigt med de jag har nu, så borde inte vara några problem. Skulle egntligen behöva engångslinser men tog dygnet runt linser...hmmm...Använder det så sällan så betalar hellre 800 kr till Lensway än 4000 till Synsam.


JAG HAR HITTAT EN PARFYM

Jag är inte den som gillar att sringa runt och dofta på parfymer. Ska man köpa ny parfym blir det världens projekt. Men så hittade jag en gammal provparfym här hemma. Åh den är alldeles, alldelea underbar. Så den får det nog bli nästa gång det är dags för ny parfym. Sorry Miss Dior Chérie


TRÖTTIS

Jag är så himla trött nu för tiden. Dålig kombo av för mycket att göra, jul och för lite sömn. Ska bli skönt med två veckors ledighet, även om julen inte kommer se ut som den "ska".

Igår kom Mats hem och hämtade mig och vi körde till Foodstore där vi mötte upp tre kolleger till Mats. Jag fick dricka vin:) På restaurengen satt ca 30 kvinnor som hade julfest så det kändes nästan som jag var på julfest jag med. De hade så himla kul och den glädjen smittade verkligen av sig, härligt.

Jag gjorde en chansning igår och åkte ner och hoppades på klipptid. Och det fick jag. Kände att jag behövde kapa en del eftersom det antagligen inte blir klippning på ett halvår. Så nu är mitt långa hår lite kortare igen. Kortare, men grymt mycket fräschare. 
 


IKVÄLL

Ska jag ta ett glas rödvin och fira att jag är GRYM som klarade båda mina tentor.

GLAD

För att jag har äntligen klarat min monster-tenta. Finally. Femte gången gillt!!!


Jag hittade en super fin grön Filippa K-kofta i lördags som jag drömmer om att Mats ska ha på sig på julafton. Men får väl inse att det bara kommer att vara en dröm...


Nu kan jag inte låta bli att se på Svenska Hjältar. Så himla fint. Borde plugga franska... 

LOVA

Man håller vad man lovar. Man ändrar inte på saker man lovat för ett halvår sedan en vecka innan det ska ske. Snacka om att planera dåligt. Snacka om att sätta käppar i hjulet. Och snacka om att vara förjävliga!!! Riktigt dålig stil!


FAMILJEN

Igår kom min underbara familj hit:) Vi åt gott och drack vin såg lite på Nobelfesten och lite på Idol. Sis hade dopdag och föräldrarna bröllopsdag så sedan barnsben har 10:e december varit en speciell dag och det kändes det som igår också. jag fick upp den fina Lanvin-tröjan. Den var jätte fin, men är lite stor tyvärr:( Men jag kommer använda den ändå, som klänning till tights (kanske ska köpa fejkskinntights nu då??). Sen fick jag julklappar från syrran+make. Så himla glad för boken, vänner och ett fotoalbum som jag ska använda i Frankrike:) Nu ska jag plugga en stund innan vi drar ner till stan.  


FORTSÄTTNING

Och ja jag fortsätter på samma spår nu när jag inser att jag är ett "offer"

  1. Du skall inte tro att du är något.
  2. Du skall inte tro att du är lika god som vi.
  3. Du skall inte tro att du är klokare än vi.
  4. Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
  5. Du skall inte tro att du vet mer än vi.
  6. Du skall inte tro att du är förmer än vi.
  7. Du skall inte tro att du duger till något.
  8. Du skall inte skratta åt oss.
  9. Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
  10. Du skall inte tro att du kan lära oss något.

Pratade med Mats och han sa att han tyckte att Jantelagen är bra. Och på visa punkter är den ju det. En person ska inte tro att den är mer värd än någon annan, och inte heller tro att den är klokare. Dessa punkter är vettiga. Alla smartasses där ute borde fundera på det. Men de andra "lagarna".
Tro inte att någon bryr sig om dig.
Tro inte att du duger något till.
Upprepa detta ett par gånger och man är beredd att hoppa framför tåget.

Måste sluta se allt negativt. Måste börja tänka positivt!!!!


AJA

Jag: Hej, Jag heter Josefin och jag är ett offer för Jantelagen.
Alla: Hej Josefin!

(AJA=Anonyma jante-anhängare, vem vill joina??)

STACKARS

Stackars mamma och pappa har fått nya bilen demolerad av rasande snömassor i Ystad. Dumma dumma snö. Hoppas att de kommer upp till helgen ändå. Denna jäkla vinter. Vart ska det sluta?!


SÖNDAG

Söndag är vilodag. Då ska man inte arbeta. Det är det som motiverat mig idag. Inte pigg. Inte plugga. Inte baka. Inte så kul igår heller för den delen. Fattar inte varför jag inte tycker att det är kul att gå ut och festa längre. Men men, nu är det fokus på franska kommade vecka.

Veckoschemat
Måndag: muntlig presentation "revue de presse"
Tisdag: lunchmöte samt ut och äta Tapas
Onsdag: ansiktsbehandling 
Torsdag: Lämna in PM "CV et lettre de motivation"
Fredag: Muntlig presentation "Le nouvel observateur"
            Familjen på beök, nobelmiddag
Lördag: Familjen på beök
Söndag: Famlijen på besök.

+Köpa julklappar
+Baka
+Packa
+Tvätta
+Städa
+Skicka julkort

Sen kommer vecka 50 och då ska jag
Onsdag: inlämning projekt
Torsdag: muntlig presentation "le temps du travail"
Fredag: cocktailfest med girlsen.

Sen är det flyttning som gäller. Hinner inte fira jul i år...

Och ja se vad lite smink kan göra. Haha. Före bilden är tagen dagen efter, som synes. Så före, efter och dagen efter skulle man kunna säga. Ett stort tack till den som uppfann sminket. 
 


LUSSEBALLEN

Tänk vad lite smink kan göra. Nu ska jag inta lite mat sen är det fest som gäller. Jag är nästan övertaggad, vilket inte brukar ge så bra resultat. Men imorgon jag ska var pigg och plugga och baka...


CHAMPAGNE

Vi fick veta att vi fick lägenheten igår morse så igår kväll blev det firande med champagnen som Mats fick i 25-års present.

Vi firade INTE att jag fick 400 kr P-bot på skolan. Jävla lappf****r som lappade mig när parkeringsautomaten var paj.


MY BACK IS KILLING ME

My drinking is killing me
My drinking is killing me
My drinking is killing me.......

My smoking is killing me
My diet is killing me
My heels are killing me
My shopping's killing me
My ego is killing me
Can't sleep, it's killing me
My label's killing me

My phone is killing me
My email is killing me
These hours are killing me
My tour is killing me
This flight is killing me
My manager's killing me
My mother's killing me
My landlord's killing me
My boss is killing me
The TV is killing me
Your nagging is killing me
My boyfriend's killing me
My talking's killing me
Killing me
Killing me

Can't sleep, it's killing me
My dreams are killing me
TV is killing me
My talking's killing me
Let go, you're killing me
Ease up, you're killing me
Calm down, you're killing me
My god, you're killing me

My drinking is killing me
My smoking is killing me
My head is killing me
My mind is killing me
My back is killing me
My neck is killing me
Your nagging is killing me
My gut is killing me
My PMS is killing me
My email is killing me
These hours are killing me
My tour is killing me
This flight is killing me
My manager's killing me
My mother's killing me
My landlord's killing me
My smoking is killing me
The TV is killing me
Your nagging is killing me
Ease up, you're killing me
Let go, you're killing me
Calm down, you're killing me
My god, you're killing me

Don't fucking tell me what to do, do
Don't fucking tell me what to do, do, do, do, do
Don't fucking tell me what to do
Don't fucking tell me what to do, do
Don't fucking tell me what to do, do
Don't fucking tell me what to do
Don't fucking tell me what to do
Don't fucking tell me what to do
Don't fucking tell me what to do


DECEMBER

Oj, seriöst det är omöjligt att det är december redan. Ångest. Men lite förberedd har jag vart, min fina julkalender är ju trots allt klar. När julklappar ska köpas vet jag däremot inte, men det löser sig nog.



I dessa lådor från IKEA packar jag mina böcker som ska läsas i sommar, yey.  

Julmys i köksfönstret


Första ljuset är tänt:)


IGÅR

Nej jag gick inte och la mig igår när jag skulle. Jag började packa. Massa kläder jag inte använder som ska med familjen hem imorgon eller nästa helg. Så nu börjar det blir lite luft i garderoben. Frågan är om säckarna kommar att åka direkt till myrorna eller in i garderoben i augusti?!


RSS 2.0