BAKA BAKA LITEN KAKA

Jag blev sugen på lite rabarberpaj och tänkte "det finns ju rabarber i trädgården". Så jag knallade ut och hämtade tre stackars stjälkar och på vägen in säger grannen: "Ursäkta, men måste säga att det är mina privata rabarber. Men där är ju så många så du kan ju få ta. Men så att du vet." Jag kände mig sååååå dum. Men jag trodde faktiskt inte att man kunde ha ett eget trädgårdsland i ett hyreshus trädgård och så undrar jag om inte hon kunde sagt det tidigare och kanske till och med erbjudit oss i huset att ta eftersom där är hur mycket som helst och vi bor typ 4 st här. Jaja jag vill också ha ett trädgårdsland i så fall...

Men pajen med de snattade rabarberna blev i alla fall god, och Mats blev glad. Och jag ha hittat ännu en anledning till varför jag behöver springa ikväll....


HÄRLIGA HELG

Åh vilken underbar helg jag har haft.

I fredags började det med att Mats och jag bjöds på lunch (med bubbel) av Erika innan det var dags för att ta bussen till Estocolmo. Vi fick det lite stressigt men kom i alla fall med Bus4you som känns lite extra lyxigt att åka. Väl på bussen uppfriskade vi vårt SATC minne med första filmen. 

Det hade skett en olycka på motorvägen så vi kom upp en timme senare än beräknat. Men då hann vi se klart filmen. Sen träffade vi på lite obehagliga typer på T-banan på väg hem till Erikas kompis. Men men sånt får man väl ta:( 

Vi bjöds på drinkar och mat (Tack!!) och tog på oss klackar och klänning sen vidare till Johanna som fixat och trixat och gjort cosmos och cupcakes. Och som vanligt är jag sämst på att ta bilder. Så det blev inga. Vi drog sen vidare till Sergel för att kolla på SATC2. Den var, vad ska man säga, inte lika bra som första. 





Efter bion drog vi vidare till Café Opera där Erika fixade in oss gratis, taaack<3
Jag var tröttare än trött så orkade inte riktigt gå all-in, sry. Men vi stack i alla fall vidare till ett lugnare ställe till de stängde vid tre och då åkte vi hem och hade tjejsnack hos Johanna, mys. 

I lördags gick vi upp och satte oss på Vurma,  St Eriksplan, innan jag fick åka till T-centralen för att ta bussen hem. Men jag mitt nöt var väldigt nära på att missa den eftersom jag gick ut på fel ställe och kom upp vid Åhlens och var helt vilse. Men det var en massa vänliga själar som pekade mig rätt (rakt fram, haha). Sen sov jag på bussen. 

Lite spontant bestämde jag och Sofia att vi skulle se Eurovision hemma hos mig så jag tog ett ryck med städning och fixade lite gott med snacks och Mats fixade god drink till oss. Tyvärr så är jag fortfarande sämst på att ta bilder så det blev inga bilder här heller. Men kul hade vi. Och så hade vi lite tävling om vem som skulle komma på plats 1-8 och 23-25. Jag hade inte ens med Tyskland på min lista, ooops. 

I söndags vaknade vi sent och sen tog vi bilen till Askersund där jag låg och lapade sol.




Och så umgicks vi och så åt vi glass. Sen hälsade vi på en snabbis hos svärföräldrarna innan vi hamnade hemma i soffa och mös med kissen till Michael Clayton. Nu är det ny vecka och nya tag och Mats <3 är hemma, vilken fantastisk känsla. 

MÄH:(

Men åh, ingen Anna i final. Men till min tröst var det väääldigt många bra låtar. Danmark hade en riktigt härlig schlager, Azerbajdzjan hade bra låt som Anders Bagge medverkat till (hoppas hennes röst håller i finalen för idag lät den inget vidare), Turkiets påminde lite om Tokio Hotel och den gillades och även Rumäniens härliga pianonummer var bra. Ja som sagt där är många som kan få vinna nu.

Men trist att Anna inte gick vidare. Det var det bästa bidraget vi skickat på flera år.


ESC OCH SATC

Guuud vad jag älskar Eurovision Song Contest, kan det månne vara årets höjdpunkt!? Och vad jag tycker att morgondagen kommer att vara lyxig.

Åhhh nu är det spännande också...HEJA ANNA!!!!!!!!

EKO EKO

Här var det tomt med inlägg. Men nu får jag väl göra en liten sammanställning från dagar som gått och dagar som komma skall.

Mats och jag var på Vingåker Factory Outlet i lördags och köpte finfin kostym som Matsis ska ha på syrrans bröllop 3e juli (det är snaaaart!!!). Jag hittade en Tiger jacka som passar jätte bra som jacka när man har fin klänning och bara vill ha något fint istället för kofta eller sjal. Härlig rabatt på den var det också:)

Sen på kvällen var det grillning, kubb och galenpanna med E&H, trevligt hade vi det.

De senaste dagarna har det varit fokus på franska och imorgon har vi redovisning av Marocko. Pinsamt att göra ett arbete om ett land på universitetet. Det blir lite "Le Maroc est un pays de l'Afrique du Nord", no shit. 

Sen ja sen blir det trevligheter. Fin klänning på och high-heels sen blir det SATC 2-"premiär" och cosmos med girlsen. Åhh det ska bli så mysigt.

Så idag var Erika och jag ute på Tornby och shoppade strumpbyxor och andra nödvändigheter. Jag hittade härliga nagellack, men kunde inte betämma vilken färg jag ville ha så det fick bli en av varje. 
 
Nu har jag i alla fall varit ute och joggat en liten tur, men usch så det var jobbigt, marathon ligger låååååångt borta för tillfället.

VAD ÄR DET FÖR EN DAG? ÄR DET EN VANLIG DAG?

Nej det är ingen vanlig dag, för det är Lilltjejens 1-års dag, hurra hurra hurra:)

Grattis min lilla gullplutt<3


HOT HOT HOT

Igår var det så varmt här hemma. Inte kallt idag heller, men när jag beslutat mig för att sitta i solen så gick den jäkeln och gömde isg bakom molnen. Men jag har haft tid att rensa mailen i alla fall, nu ska jag snart iväg.

Köpte en cola som jag njöt av i värmen ígår

BÄSTA GRUPPEN!

Nu är vi klara med vårt arbete, bara presentationen kvar. I tisdags hade N gjort lasagne och muffins som han bjöd gruppen på. Igår bjöd jag på kungliga mazariner, och idag är det trerätters middag med vin och galenpanna på franska som gäller. Vi tänkte att det är ju mycket lättare att komma igång med språket efter ett glas (eller tre). 
 


SERIÖST

Utanför fönstret gasar någon på en moped så att fönstren skakar och ovanför har tydligen grannen bestämt sig för att riva väggarna eller något. Ursäkta men jag försöker faktiskt plugga:(

HONEY I AM HOME

Nu är jag hemma i ett vårigt Linköping. Herregud vad har Skåne gjort för att förtjäna vinter i mitten av maj? Jag har gått och blivit förkyld och känner mig som vore jag överkörd av ett tåg. Knappt kunnat hålla ögonen öppna idag.

Dagen började med att jag föjde med min syster till frisören för testning av brudfrisyr, sen åkte vi och beställde blommor och sen åkte vi till en inredningsbutik i Eslöv. Hon som äger den målar möbler i härligt gammaldags stil. Jag gick in och jag blev kär. Jag ska ha en provdocka i min walk-in-closet. Den ska se ut så här.


från http://www.vesna-rujana.se/


GOD 17. MAI


Idag är det Norges nationaldag! Förra året var jag i Oslo, och för två sedan och för tre år sedan. Och vad jag saknar mitt gamla "hemland". Denna helg har varit intensiv med möhippa och förberedelser inför systerns bröllop som man måste fixa när man är nere. Idag åker jag upp till kissen, men Mats kommer jag inte få träffa förrän på torsdag. Och nu är det fokus på franska fram till 12e juni


SÖTASTE KISSEMISSEN


50-TALS FEST

Igår var det I-sektionens aktiva fest. Den gick i 50-talets tecken. Vi träffades på danspaviljongen i Gamla Linköping och där fick vi lära oss jive. Sjukt kul sätt att börja en sittning. Sen var det middag på S2. Vid 23.30 kom älskling och hämtade mig i regnet. Jag skulle ju upp tidigt idag för att skriva franska-arbetet.  
 

TED FANTASTISKA GÄRDESTAD

Utanför fönstret slår våren ut.
Marken blir grön igen. Allt som var dött, väcks till liv, det kan också vi Mm.. Så länge vi andas. Ute till havs styr en fiskebåt. Längs en fri horisont. Den gungar så tryggt in mot hamn som jag i din famn. Mm.. Så länge vi älskar. Det är för oss solen går opp. Lyser som guld, för kärlekens skull Solen går upp, så oskuldsfull Lyser på oss för kärlekens skull. Högt på ett berg står en katedral, och pekar upp mot skyn. Men det är för himlen i dig, och jorden i mig Mm.. Vi älskar varandra. Det är för oss solen går opp. Lyser som guld, för kärlekens skull Solen går upp, så oskuldsfull Lyser på oss för kärlekens skull. Mmmm... Lyser som guld, för kärlekens skull Lyser på oss, för kärlekens skull

PAPER CUT

Igår fick jag ett paper cut i ett redan befintligt sår. Jag kan säga att det gjorde ap-ont, blödde en hel del och blev djupt, nasty var det.

FRANCAIS

Sacre bleu.
Fattar inte vad jag ska skriva. En argumenterande text om IKEA och strejk och löner. Hur, hur, och främst - varför?
En grej att skriva en text, men fördelar och nackdelar, vaddå fördelar och nackdelar? Nackdelarna med lönerna på IKEA är att det kostar företaget, eller vaddå??? Näää orkar inte.  

LIPSY

Fina klänningar, men NÄR kan man använda sådana juveler?


BESTICK

Hade jag också glömt, argh

OSCARIA

Vårens snyggaste ballerinas kommer från Nilson och kostar 650kr, så de kommer jag inte ha råd att köpa...

OCH KATTMAT

Helvete glömt köpa kattmat, ajsing bajsing lilla katt.


DENNA HELG

Shit vad tiden går fort. I fredags satt jag i skolan till kl 15, sen kollade vi på Stilettorun innan Mats kom och hämtade mig. Hem och fixade mig och sen ner till förfest i Irret. Det blev pizza och en massa skratt och ölspel innan vi cyklade till Colonia block party. Jag stack hem till klasskompis innan vi gick in och dansade loss på UK.

Varför jag gick upp kl 15 i lördags talar för sig själv. Väldigt oproduktiv dag.

Och så var det söndag. Och jag försöker plugga, men usch vad svårt det var. Nu har jag i alla fall varit och solat. Funderar på att ta en löptur också. Eller så får jag försöka skriva vidare på arbetet om Marocko, åååh vad det känns som jag går på högstadiet.

A GOOD DAY

UK och godkänd på tentan. Det ska firas ikväll:)


EGO HÄRLIGA EGO

Så här vågad var jag i går. Och de brunröda läpparna testade jag idag, men det blev det inte så mycket med.

SJUKT KUL SKYLT

Denna roliga skylt ser jag varje dag på väg tilll och från skolan och jag tycker att den är hilarious.

KRAVALL

Jag och Erika åkte till stan igår för att leta något 50tals aktigt till mig. Och tyg, sytråd och begagnade skor till Erikas första kravall. Vi glömde oss lite, så när väl affärerna stängde hade vi hittat, tittat och provat allt annat. Men sen åkte vi i alla fall hem till mig och lagade räkgryta, drack vin, lyssnade på fransk musik, åt chokladfondue och sydde. Jag var lite uppe i varv sen så jag kunde i somna, så jag var vaken till 03.40 och då började det för böveln bli ljust ute. Men jag fick i alla fall sytt färdigt. Till och med mitt nya märke syddes fast. Detta har reulterat i en död Josefin idag som precis käkat frukost (brunch?!?). Men nu är det dags att ta sig till skolan. Blir nog en kort dag för sen kommer Mats<3 hem. Äsch får ta igen i helgen.

Kravalloverallen som åker på imorgon:) Sol, sol, sol....




it DEPENDs


Vackra nagellacket som jag köpte när jag och Erika var på stan igår.

R.I.P

Min käraste jeans. Det är dags att släppa taget. Att inse att det inte längre går att hålla dem vid liv. Vi får försöka hitta ett alternativt sätt. Klippa sy och rädda på något sätt. 
 




ONLY


DRESS ME UP


RSS 2.0