MOSTERS LILLA HJÄRTA

Älsklingen! Moster var och handlade "välkommen-ut-present" igår inne på världens mysigaste lilla butik "Tartine et Chocolat".


Hoppas att du kommer att tycka om vad som finns i lilla lådan.


LÖRDAGSKVÄLLEN

Inte bara jag, Erika och Mats som var sugna på partay igår. Plötsligt plingade telefon och Anna ville också komma. Sen ville Isabelle och Therése också komma så helt plötsligt blev det en repris från i torsdags. Bara det att förfesten började sent, typ halv 12. Vi gick till Barberousse och drack rom-glas efter rom-glas efter rom-glas. Sen blev det som vanligt en tur till First.


Barberousse är ett skit häftigt ställe som påminner om ett gammalt fartyg och som mest serverar rom i oändligt många smaker.


Oääändligt många smaker. Man blir som ett barn som ska välja glass-smaker.

Happy, happy, happy

Sen har vi det lite glammigare First. Kolla in 1:an. Som SVT:s gamla logga:)


TAGGAD

Taggad och på G. Ikväll blir det att skaka rejält med rumpa på First. Kan vara sista gången....this time.


LUNCH-MYS

Idag blev Mats och jag bjudna på lunch av Therése som tack för att vi lät henne bo här ett par dagar i januari. Vi hamnade på ett supermysigt ställe som jag och Tess besökt en gång tidigare. Gammaldags och mysigt. Vi kunde tyvärr inte sitta ute idag, för lika mycket som jag svettades igår så frös jag idag. Tror att tempen skiljde 15 grader från igår, crazy.




Sen strosade jag och Matsen runt ett tag på stan innan vi stannade för en kaffepaus på ett ställe på vår gata. Kvällen har spenderats tittande på "Semesterduellen". Imorgon gör vi ett nytt försök med Annecy (vill inte råka utför någon mystisk sjukdom inatt).
 
On our way home

Jag drack i alla fall kaffe


HJÄRTA SEPHORA

Idag var jag inne på Sephora och skulle köpa I.D mineralsmink. Hittade äntligen gnuggisarna också som jag letat efter sen i påskas. (Nu ska det tattueras:) ) När jag skulle betala gav den underbara damen i kassan mig:
en väskhållare, tre parfymer och en liten väska med en rougeborste i.
Hur fantastiskt att få en massa presenter när man går och handlar!!!?



Detta köpte jag

Detta fick jag


HAPPY HAPPY HAPPY


OM JAG HADE PENGAR

Eller om jag hade haft 2000 pix som låg och skräpade så hade denna fiiiiiina jacka blivit min.

Hemskt det är med "love at first sight"


CANNES

Här kommer världens längsta inlägg som summerar vår resa till Cannes.

Vi började med att fira vår semester med en flaska rosa bubbel. Smurfarna fick också vara med.

Erika var supernöjd.

På marknaden i Cannes hittade vi den här Macaroons-pyramiden gjord av glittriga(!!!) macaroons.

Trädgården

Grillad ost till dessert på lunchen.

I St Paul och kollade på konst.

Massa vackra små gränder.

Jag och Erika

På filmfestivalen

Såg på lite politisk satir: Les guignols de l'info

Mojito



Citronerna växte fritt i trädgården...


Liksom lite vackra sommarblommor...




Och kronärtskockor.


Lunch i söndags: grillad lax, mums.



Härlig utsikt

Liten ödla

Vi åkte till Mougins och strosade.





Och åt glass och...

drack irish coffee på ett ställe som hade en svensk ägarinna.

På vägen hem hörde vi denna lilla kvackande groda.

Fråga inte...

I Nice och käkade lunch med våra gamla klasskompisar.



Och åt glass, ca 100 smaker att välja på.


Promenades des Anglais


Ostbricka och rödtjut

En dag på stranden i Cannes






Och så avslutade vi där det började med lite bubbel.


VÄRLDENS BÄSTA SYSTER

Jag har haft syster och svåger på besök sedan i torsdags kväll. Mats joinade oss i lördags och äntligen får vi också umgås lite:)
Så här såg i alla fall helgen ut (syrrans bilder)

Ghettosystrarna

Lunch i sommarvärmen i fredags

Svåger och jag vid Saone efter en glass paus

Blivande föräldrarna på väg till stranden i lördags



Ola och jag försöker fånga fisk

Sen somnade vi under ett träd i parken

I söndags uppe i croix rousse på väg till vieux lyon för att käka (det hade precis kommit ett skyfall, därav paraplyet)









Hamnade på en jazzbar på väg hem

Och idag avslutade vi åter med en stund på stranden.

Tack för en underbar helg med massa skratt, mys, bebisprat och kortspelande.


JOHANNA 25

I måndags fyllde min vän Johanna 25 år. Jag hade förberett en bild till henne men eftersom jag inte var hemma tänkte jag att då väntar jag till idag då hon har sin 25-års fest. Önskar att jag varit där!!! Hoppas i alla fall att festen blir faboulous!

GRATTIS EN MASSA I EFTERSKOTT!!!


SCHLAGER-NÖRD

Jag följer Melodifestivalen, hejar och lite frustrerad när det inte går som jag vill. Denna vecka visste jag att jag inte skulle kunna se finalen av Eurovision Song Contest så i tisdags (förra veckan) satt jag bänkad framför datorn och kollade på semifinal 1, i torsdags samma sak med semifinal 2. Jag hade redan sett ut mina favoriter sedan tidigare och satt och tippade på vilka som skulle så vidare. Jag hade 8 respektive 6 rätt:) I lördags satt vi i ett hus i Cannes, men världens bästa pojkvän ringde och rapporterade hur det gick i röstningen. Vad han får offra sig:) Mina favoriter Azerbaijan vann. Tänk om man kunnat jobba för Eurovision Song Contest, vad nöjd jag hade varit då:)


CANNES

Igår blev det ingen utgång. Efter att vi ätit och jag gått och duschat började min mage bråka. En stund senare började även Erikas mage bråka och hon låg plötsligt hängd över toaletten. Idag är det däremot bättre med oss båda. Jag har varit ute och powerwalkat i mer än en timme. Nu är det packning som gäller, lite sol i parken och sen ikväll bär det av till Cannes. Det kommer att bli fantastiskt.

Packning på g


TODAY I MISS

Min Mats



Idag har varit en nytto dag. Jag har tvättat och putsat fönster. Nu står det mellan att jogga eller städa lägenhet. Tror att det kommer att landa på det sist nämnda. Sen blir det eurovision schlager semi 2 och utgång på det. Imorgon kväll bär det av mot Cannes där filmfestivalen nu startat:)


MITT SOMMARLOV...

...Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli.
Då är man ledig hela långa dan.
Och alla människor vill ut på landet.
Och nästan ingen vill gå kvar i stan.

Ja så här har alltså mitt sommarlov startat. Efter tentan tog jag och Erika oss ner till en av båtarna för en pina colada. Therése kom också ner till oss, men hon fastnade inte på bild.



Och i tisdags var jag och Tessan på ett jättemysigt ställe och käkade lunch. Jag var tvungen att betala mina sjukhusräkningar och hamnade på kontoret som Gud glömde. Efter den traumatiska upplevesen var jag tvungen att köpa något fint och uppiggande så nu är jag ägare av denna bok:

Sen mötte jag upp Erika för en "kaffe".




Och idag har jag och Erika varit iväg på skolan och fixat med papper. Träffade Ronja där också så vi fick typ ta avsked av henne. Det blev en skön powerwalk dit och sen från Bellecour hem. Sen blev det fin restaurang med Anna och Helene för att fira att de joinat mig i sommarlovsklubben.



Ja vi äter och dricker gott, så när vi är hemma i Svea blir det troligtvis en liten detoxkur...


ENTREPRENÖRSJAKTEN

För ett tag sedan skrev jag om mina vänner som var med och tävlade i Entreprenörsjakten. De är så grymma så att DE VANN DELTÄVLINGEN I STOCKHOLM och ska vara med och TÄVLA I FINALEN I GÖTEBORG nu på fredag. Så himla häftigt, men det var ingen som förväntade sig något annat;)

Så gå in och kika på deras blogg http://www.tvaprojektledareochenarkitekt.blogg.se/ och följ deras väg till vinst fredag 13:e maj.

HEJA HEJA HEJA!!!

SOMMARLOV

Idag har jag min sista tenta, sen har jag sommarlov:) Tyvärr innebär det också att jag ska börja planera min hemresa på allvar nu. Jag tror att det blir att återvända till Svea 8:e-isch juni. Men till något roligare - i helgen drar jag och Erika till Cannes och kändisspanar, badar pool och dricker skumpa:)

Helgen efter kommer syrran med make och liten schtroumpf.

Sen är vi eventuellt lediga helgen därpå (Josefine och Oskar kommer kanske, annars önskar jag vinprovning på landet).

Sen är det Sandra och Calles tur att hälsa på.

Sen är det hemfärd, usch nu fick jag ont i magen...


SAKNAD LÄNGTAN

Denna pingla saknar jag extra mycket idag när jag har min stora "saknar-längtar-dag". Men om två veckor är hon här och jag ser fram emot kramar, mys och Marseilläsen;)

Syster och smurfen:)


ENSAMMA LÖRDAG

Igår kväll hade vi en mysig picknick vid Rhône. Tyvärr är mitt lilla huvud inte på topp dessa dagar och det blev ytterligare en tidig hemgång för min del. Nu trängs picknickresterna i vårt kylskåp. Egentligen skulle vi ätit upp dem i parken idag, men jag är rädd att stormen som viner utanför fönstret ska ta oss alla om vi går till parken. 

Jag var uppe med tuppen (eller Mats that is) kl 6, men när han åkte till flygplatesn gick jag och la mig igen och glömde sätta om klockan så jag vaknade lite sent och hann inte gå till banken som jag planerat. Det får bli på tisdag istället. Två koppar kaffe och två Gossip Girl-avsnitt senare ska jag nu ta tag i mitt tentaplugg. 

Jag ska övertyga Erika att bo här i veckan, för jag inser nu, efter åtta timmars ensamhet att jag saknar Mats mer än jag trodde var möjligt. KOM TILLBAKA HEM!!!  

Helene och Anna

Anna och Filip

Jag och Erika

Tyvärr förevigades inte de som kom senare: Mats, Joe och Aurel


KFC OCH IKEA

Mats och jag tog tag i våra liv och gjorde saker idag som vi bara pratat om tidigare. Vi fixade CAF på riktigt, hade med alla papper och grejer så det var fantastiskt skönt. Sen tog vi den långa turen med tramen till Portes Alpes för att äta på Kentucky Fried Chicken. Jag försökte få till en turistig oskulds bild, men Mats vägrade. Men det var alltså första gången för oss, som vi åt på KFC alltså...Mats ville prompt att vi skulle ta en bucket för fyra personer, så ja det blev sjukt mycket mat över. Sen köpte vi sill på IKEA som vi ska äta på knytispicknicken ikväll. (Och Marabou-mjölkchoklad som jag sitter och trycker i mig i skrivandes stund). Mats lämnar mig för Svea imorgon. Känns tråkigt, så jag ska trösta mig med en tur till Cannes nästa helg, när det är festival och allt:)


Eftersom maten var för fyra pers kunde vi välja både pommes och sallad till oss båda.

Mycket mat

Massa mat


NEA

Idag fyller Nea 24 år:) Ett super stort grattis till min vackra vän! Längtar efter att få umgås och mysa en massa i sommar när jag flyttar "hem" till Skåne för första gången på 5 (fem!!!) år.   


FÖRÄLDRARNA

Åh men vad hemskt det är när man känner att man saknar sina föräldrar. Kände inte så innan de varit och hälsat på, men efter att de varit här så tänker jag på dem varje dag. Så här såg det i alla fall ut när det var här.











Det var super mysigt att få visa mitt Lyon även om jag inte kunde vara med hela tiden tack vare mina tentor.


MER TUNISIEN

Nu är jag tillbaka som människa efter mina tre tentor igår. Efter måndag har jag officiellt sommarlov, de' e' najs:)
Tänkte visa mer bilder från Tunisien nu när jag fått Erikas bilder också. Och berätta att vi var tvungna att byta hotell sista natten för att vi skulle byta flygplats av någon väldigt skum anledning. Och berätta att vi nästan fick två servitörer sparkade, fall inte för de exotiska svenskorna är deras läxa...



På planet när jag sitter och äter min "halal-dolme". Erika fick bli utan eftersom hon inte äter kött, men flygvärdinnorna försäkrade henne om att det inte var kött, utan kyckling...

På hotellet sprang denna lila varelse runt. Så himla söt, och den kom när jag ropade på den:)



Första dagen med inte så fint väder, lite för kallt att sola men vi la oss strategiskt i lä och pluggade.


Vid den "lugna" poolen

På tunisisk restaurang


Dag två, efter regnet låg vi och solade vid inte så lugna poolen.
 
Fiskrestaurangen

fiskrestaurangen

Servitörerna fyllde på vinet, släckte ner i köket, låste dörren, satte sig och började dricka, röka och prata med oss och vips så kommer direktören och värsta bråket bryts ut utanför. Fortfarande ett mysterium om de har kvar sina jobb eller inte...

Efter restaurangbesök gick vi och rökte vattenpipa.

Det var inte alls gott, smakade bara tobak enligt min mening.

Dag tre kunde vi äntligen ta oss ner till stranden några timmar.

Och sola och bada vid poolen

Så här såg det ut utanför vårt rum

Internationella restaurangen

Internationella restaurangen

Servitören gick runt och vek fina servetter och det ville jag också lära mig så fullt fokus...

...

....

...haha...

...tveksamt bra resultat

Tunisiskt vin

Också fick vi en blomma av servitören som var förtjust i Erika (ja den lilla fula var till mig och stora fina till Erika)

Och så var det nytt hotell

Och snipp snapp snut så var denna resan slut


GRATTIS

Kusin Marie som fyller 30, morfar som fyller 82 och lille Fabian som fyller 2 år idag


RSS 2.0