VIN I FRANKRIKE

Jag ska inte sticka under stolen med att jag dricker mycket vin här nere. Men man kan inte göra annat när man köper ett glas på uteservering för € 2,50 eller en liter på Lidl för € 1;) Dessutom så är de bra på att hälla upp. När Mats och jag gick och lyxade uppe i Croix-Rousse i tisdags(!) fick jag ett så här toppat glas.



Utsikten på väg upp. Jag gick bara och suckade och sa till Mats hur mycket jag ääääääälskar denna stad.


RINGAR

Sprang inom fjortisbutiken pimkie på väg hem från fikat igår. Där hittade jag tre godingar, alla för mindre än € 5/st. Två statement ringar till pekfingret och en lite mer otippad men ack så fin ring. Den åkte på direkt och har även fått pryda mitt finger idag.



MAGBESVÄR

Fick en kommentar tidigare idag om glutenintolerans. Jag tycker att det är jättejobbigt att ha dessa problem med magen när jag bor utomlands, speciellt när jag bara ska bo här ett par månader till för då vill jag inte hålla på och fixa med det en massa här nere. Jag känner inget när jag ätit yoghurt så jag tror verkligen inte att det är laktos. För ett par år sedan försökte vi komma fram till om det var vitlök, men det har jag strukit igen. Jätte jobbigt om jag "måste" äta gluten mat fram till jag kommer hem för att ev göra en gastroskopi då. Eftersom jag dessutom känner att jag gått ner i vikt, vill jag liksom inte push-it fram till juni...Men tack för tipset i alla fall, bra att veta.   


DAGENS

Oerhört trött har jag varit både igår och idag. Men tvungen att plugga till "tentan" idag. Fy vad strulig den var att skriva dock. Vi fick inte gå in förrän 10 min efter utsatt tenta-tid. Sen hade det blivit för få tryckta tentor så läraren var tvungen att spring och kopiera nya - två gånger. Då sätter sig alla och fuskar och hjälper varanda med svaren. 40 frågor på 40 minuter gick skit- jag klarade typ en fråga (det var quiz så jag kunde ändå gissa på dem andra 39). Efter skolan åkte jag och träffade Isabelle och Therése för en Starbucks fika. Jag hittade cheesecake med inte allt för mycket gluten, eftersom denna vecka är min testvecka. Tyvärr tänkte jag mig inte för när Mats och jag åt sushi ikväll då det är korn i ölen och vete i soyan eller nåt för nu leker magen rövare igen...inget Grenoble imorgon med andra ord...


BESÖK (DEL 3)


Fontänen vid Hôtel de ville där vi åt lunch






Rhône




Vi hade en jätte mysig helg. Som alltid när man har besök blir det tyvärr obehagligt tomt när beöker lämnar, så söndagen var ingen munter dag. Dessutom var vädret oslagbart under besöket, men nu regnar det och är "kallt" igen. Tack så hemskt mycket för ert trevlig besök:)  


BESÖK (DEL 2)


"25 års festen" bjöd på macaroons

Familjen babybel

På väg upp till Croix-Rousse

Vi mötte en kompis på vägen



Satt och njöt av den fina utsikten och åt Lyonnais-choklad

Emelie


BESÖK (DEL 1)


I princip tama Canada gäss som vi tyckte var lite väääl närgångna

Vi hade det riktigt varmt och skönt

Johanna var Frankrike piffig med röda läppar, naglar och jacka:)


Jag försökte stjäla en puss


Fina Emelie



MARC BY MARC JACOBS

Jag har haft finbesök i helgen. Mina två Eslövstjejer Emelie och Johanna har varit här. Vi hoppade över turistandet och hade bara mys hela tiden. Tyvärr bjöd helgen på sjukdomar och trötthet så det blev inget dansande och festande till kl 7 på morgonen, men istället satt vi och drack vin i solen, gick och shoppade och ut och åt. Imorse följde jag dem till bussen kl 7.50, vilket var lite segt eftersom vi var hemma från restaurangen vid halv 2 och då var tvungna att ställa fram klockan en timme...
Jag tänkte bara visa de fina örhängen som Johanna hade med sig från NY till mig i 25 års present. De är helt underbara.

Och av Emelie fick jag Strawberry Body Butter från Body Shop...Perfekt att fira 25 års dagen i Lyon för då blir presenterna så utspridda


SOON BABY SOON

Dödar lite tid igen i biblioteket. Ska ha TD 18.30-20.00 idag sen ska jag hem på kramkalas. Johanna skrev på sin blogg att det var en "eat, pray, love" inspirerad resa i helgen så jag antar att mina macarons planer blir godkända. Tur förresten att jag såg filmen i helgen...Idag har det varit riktigt varmt i Lyon, t-shirt väder. Hoppas vi på att det håller i sig imorgon:) Om ca 10 minuter landar flickorna. Hoppas att de ska trivas i "min" vackra stad.


BIBLIOTEKET

Ute skiner solen, men jag sitter inne i biblioteket och tragglar franska verb i presens och konjunktiv. Både Mats och Erikas mamma varnade oss för att resa till Tunisien eftersom UD gick ut i januari med att de avrådde från alla resor dit. Nu ska det vara lugnt att åka till turistorterna och Tunis, men övriga resor avråder de fortfarande ifrån. Vi får nog helt enkelt avvakta innan vi bokar, vilket suger för då brukar det sluta med att det inte blir av. Jag vill, jag vill, jag vill.

Idag kommer två av mina skånska pärlor på besök. Hoppas de är på en icke-så-turistig-helg, utan mer sola i parken helg:) Får se om de är sugna på Erasmus Usa party idag eller om vi sparar på krutet till imorgon.

Nu ska jag fortsätta för kl 14 har jag test - önska mig lycka till!!!


EN DAG I SOLEN

Idag efter skolan mötte jag upp älsklingen. Vi gick och strosade längs Rhône och tog en st pellegrino på en av båtuteserveringarna. Det var så varmt att det nästan var för mycket att ha jeans på sig.



Och nu ska jag berätta något äckligt så om ni inte vill veta så sluta läsa nu...
Mats åker till Val Thorens i helgen och jag kommer efter fredag till måndag nästa vecka. Däremot kommer jag inte köpa liftkort utan min plan är att sola och plugga:)
Sen kommer jag och frugan med all sannolikhet åka till TUNISIEN 27/4-1/5, all inclusive. Jag är för bövelen nästan avundsjuk på mig själv;)


EN SNABB KAFFE EFTER SKOLAN

Idag frågade Julia mig efter kulturlektionen om jag skulle följa med på en snabb kaffe på l'étolie. Why not? Så det var jag och Julia, Erika och Ronja som satt och drack "kaffe". Det var bara det att solen sken och vinstrupen var törstig så det slutade med att vi alla satt och drack vin. Sen kom vi fram till att vi skulle hem till Ronja och fortsätta, så vi köpte pizza på vägen hem och sen satt vi och drack vin fram tills nu. Så skönt och spontant - Erica Selme är du stolt över hur spontan jag var nu då?? Jag har haft en riktigt skön dag!!

Frugan

Jag och mitt nya påskfjädersörhänge

Ronja, Julia och Erika

Ronjas fina lägenhet


TISDAG MORGON

Sen kväll igår, tidig morgon idag, men när solen lyser in genom fönstret är det inga problem att komma upp. Motivationen ökade även avsevärt igår när jag och frugan började planara in en resa till Portugal sista helgen i april, wiiieeee. Nu ska jag fortsätta blaja ihop en presentation om franska modeskapare. Äntligen får jag skriva om ett intressant ämne. Det är som den gången i Engelska B på gymnasiet när vi skulle hitta en artikel i någon vetenskapstidning att återberätta och jag lyckas hitta en artikel om Beverly Hills.  


Hotell som jag hittat i Portugal på Hotels.com -ja tack gärna:)


IKEA

Ja frugan och jag tog en tur till IKEA efter dagens lektion. Vi tänkte äta god lax eller liknande så besvikelsen var enorm när de sa att de bara lagade den maten på torsdagar och fredagar, Ingvar Kamprad - ska det vara så att man bara får mat två dagar i veckan?? Men vi fick köpt diverse nödvändigheter som blommor och lampor och, så klart, svensk mat. Det konstiga var att jag inte känt mig så utomlands som när jag kom ut från IKEA.
När jag kom hem började jag hugga in på både dammsugare och maraboukaka så liiiite dåligt samvete fick jag när Mats plötsligt fick för sig att gå ut och springa...Nu ska jag slänga ihop en presentation till imorgon - planering är a och o... 


GISSA VART VI HAR VARIT IDAG



IT'S A BEAUTIFUL DAY

Vilken vacker morgon vi vaknade till idag! Solen strålar in genom fönstret och Rhône ligger alldeles still, morgnar är bästa tiden på dygnet, så vackra och orörda. Igår hade vi Erika på besök och vi såg på Eat, Pray, Love. För en gångs skull sov inte jag, men då somnar Erika och Mats går och lagar käk, jaja, jag har helt enkelt inte samma filmsmak som andra;) Jag fick även tummen loss igår och skrev vykort som ska postas idag. Pluggdag står på schemat sen blir det IKEA i eftermiddag.  

Från mitt fönster


SOLIG SÖNDAG

Gick upp vid 9 idag för att för en gångs skull inte sova bort hela söndagen. Älsklingen och jag tog sen en tur upp till Croix-Rousse i solen. Där uppe var det marknad och grejer, mysigt. Två timmar senare väntades frukost och Fashion Tv (kan vara världens, enligt mig, bästa kanal). Nu har jag gjort fotvård på Mats, hans fötter är som nya:) Snart bär det av mot en filt i parken. Gud vad skönt det är att inte ha bakissöndag.

LÖRDAGEN BLEV SÖNDAG

Jag satt och pluggade till kl var 14 och det var dag att ta sig till skolan (förutom en liten lunchpaus för att äta Mats goda laxomelett). Tentan (quizet) kändes förvånansvärt bra. Dessutom har jag en sån lättnadskänsla i kroppen nu när jag beslutat mig för att droppa en kurs.

Jag mötte upp Erika (som jag glömde på McDo -förlåt igen älskling) och sen mötte vi upp Mats som varit och shoppat nya färgglada skor. Vi väntade på Therése utanför Häagen-Dazs cafét men insåg sen att det nog skulle bli svårt att få bord, så då gick vi till ett annat fik. Jag lyxade med en jordgubbspaj och café au lait. Mysigt att träffa lilla Tessan också, träffas pinsamt sällan här nere. Sen gick jag, Erika och Mats hem och skulle se film, men insåg att klockan var ganska mycket så jag lagade först käk till oss.

Vi såg en fin film med Kiera Knightley som var en av Erikas favoriter. Sen dumpade Erika oss för partypeople. Själv fick jag nog förra helgen och tog ett moget beslut om att stanna hemma denna helg. Nu ska jag sova, men fattar inte hur klockan kunde gå från 23 till 02???

Och en liten bild på stora slottet på disneyland som jag tog när vi var där. Imorgon tänkte jag visa fler bilder från vår vecka i Paris:) 


FLÄSKLÄPP

Gooood morgon! Jag är vanligtvis inte uppe och färdigduschad och frukostäten kl 9 en lördag...men idag är ingen vanlig dag;) idag är det tentadags vilket innebär att jag ska sitta och trycka in fakta på franska till kl 14 idag. Igår kväll beslutade jag mig, tror jag, för att droppa en kurs här nere. Jag tror ändå inte att jag kommer att klara den i slutändan så lika bra att lägga av nu och inte låta andra kurser bli lidande. Igår skulle Mats och jag se film och i vanlig ordning ser jag 40-50 minuter sen slocknade jag, hahaha alltid samma sak.

Till rubriken nu då. Mats och jag såg även film en dag när jag var förkyld efter Paris. Jag hade då på känn att jag började få en blåsa på insidan av läppen. Ju längre filmen gick desto svårare kände jag att jag hade att stänga munnen och att det liksom tog emot på insidan av läppen. När jag sen gick på toa förstod jag varför. Haha jag hade lyckats få en blåsa som gjorde att det såg ut som jag hade fläskläpp. Försökte ta en bild på eländet, så here you go, räckte tydligen inte med den sneda mun jag hade sen tidigare.


Sjukt suddiga bilder, men min kamera är inte i tipptopp form.

Måste förresten berätta om en gång när jag spelade tennis. Vi tränade med killar den gången, spelade dubbel och jag stod framme vid nät. Det gjorde även den killen som smachade in tennisbollen precis på min mun. Dubbelsidig fläskläpp, sexig var jag på kvällen när jag gick ut och festade på Jägersbo med världens plutmun. Hade det häntt 3 år senare när "alla" började spruta in giftämnen till höger och vänster hade folk nog undrat...


BÄBISAR

Jag ska erkänna något: jag har börjat läsa mammabloggar och kolla efter barnkläder. Men min panik var stor när läkaren sa "You might be pregnant", JAG är inte redo och vet ärligt inte om jag någonsin kommer bli det. Däremot kan jag nu glatt avslöja att i min systers mage bor det ett litet barn. Jag ska bli moster och därav min fascinaton. Jag bär ju trots allt på samma gener som den lilla "smurfen" som h*n kallas. Ikväll blir det skypedejt med syrran som jag saknar en massa!!!

En glad bild till en glad nyhet


SKAPAR MAN SIN EGEN OTUR, ELLER FÖDS MAN MED DET?

På 2,5 månad har jag haft någon magsjukdom i två veckor, varit förkyld i två veckor och nu har jag haft 39,7 graders feber och igen problem med magen. Plus att jag glömde min handväska i taxin i lördags, det finns lost&founds för alla taxis i Lyon, men har någon lämnat in min väska - Nooo. Och det är inte sååå svårt att hitta mig har jag kommit på: Facebook, eller kolla på mitt carte d'etudiant där min mail står. Crap 

  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~  ~

Update: Glömde berätta att visdmomständerna som tandläkaren sa åt mig att inte oroa mig för har kommit ut och oroar mig en hel del.


SOMMAR

Idag är det VARMT här, njuter av varje sekund. Skinnjackan var nästan för varm och då hade jag ändå kavlat upp ärmarna. Åhhh vad det är skönt, känns helt overkligt att det är så fint i början/mittan av mars. Tyvärr ska det bli moln och regn i helgen men vi lovas 17 grader på måndag:)
 
Lyon i februari


PÅ TAL OM VIN

På måndag vankas det vinprovning med skolan, sånt gillas...Idag inhandlades biljetter och medlemsskap till mig och Matsen. Och så fick vi anväda korkar med nummer på för utlottning av finfina priser (kan det vara vin??), de har fantasi de där fransmännen:)



AS

På torsdagar brukar jag ha låååånga dagar och då brukar Erika vara snäll och vänta med mig på min rast innan sista lektionen. Det brukar bli kaffe/fika på McDo. Men idag var min sista lektion inställd och jag kände kanske inte att det var kaffe som jag var sugen på. Erika hann bara andas "det finns vin på andra sidan gatan". Så vi tog en spontan AS (After-School) idag, det var göttigt att kunna sitta ute i jeansjacka trots att solen gått ner.

Haha lite bus hade inte skadat, men nu kommer solen så då hoppas vi på att få lite färg på kinderna. Här var vi på Disneyland för en vecka sedan.


PARKEN

I söndags tog vi med filten till parken och gjorde som resten av "infödingarna" i Lyon. Idag slog vi på stort och tog med varsin baguette och knaprade på. Bilder från i söndags: 



Och idag var det så här fint:





LADURÉE

I fredags, äntligen, som jag längtat. Och vilken upplevelse det var. Vi beställde in varsin (likadan) god bakelse med hallon och grädde med rosenvatten. Tyvärr(!?) fanns det bara en sån kvar så vi fick in en annan i samma stil. Så fröken och jag delade systerligt på dessa godingar. Till det beställde vi in en liten flaska roséchampagne från Ladurées egna märke. Kyparen tyckte att vi gjort ett utmärkt val. Sedan satt vi bara och njöt. Och njöt. Och njöt. Vi köpte med oss ett paket med 8 macarons hem också - fyra var som vi ska dela på en dag i veckan. När vi kom ut därifrån var jag sprudlande glad och kände att nu kan jag dö lycklig.

Erika utanför

Vackra skyltfönstret

Menyn, en tjock bok fylld med godsaker

Champagnen som fick stå i en ishink bredvid vårt lilla bord



Erika

Goding 1

Goding 2


Fina förpackningen som gömmer sötsaker som ska ätas i veckan


NAFNAF

Har ni någonsin sett en vackrare klänning? Önskar så att det skulle finnas ett tillfälle i år som jag kände att jag behövde vara sjukt uppklädd på så att jag kunde motivera ett köp. Tyvärr ska jag varken gå på bal eller bröllop med klädsel frack, men för er som ska -köp, 199 € kostar den och den är grym!!!!
 


¨
Eller varför inte gifta sig i den ljusa?


TILL NEA

Hjärtat, se vad jag hittade idag (det krävdes lite ansträngning, närmare bestämt tre monoprix-affärer i Paris och en i Lyon) men snart får du paket på posten:)


RAY-BAN

Typ dessa brillor hittade jag i en affär i Paris, provade jag dem? Näääää. suktade jag? Jaaaaa. Blev jag super besviken när jag hittade dem idag, provade dem och såg ut som en mupp? Jaaaa.


VI HADE DET BRA (MÅNDAG I PARIS) II

Här kommer fortsättningen på vår måndag i Paris. Jag är en sucker för att ta kort på fina byggnader. Så håll till godo.

Små gröna affärer som öppnades upp lite här och där.

Notre Dame

Notre Dame

Ser ni fågeln på madonnans huvud?

Notre Dame

Hôtel de Ville





Härligt träd och jag




Crepes och Barbapapa


"Lyxig" kvällsmat som vi åt till filmen The Social network

En liiiiiten flaska rödtjut till det. En perfekt avsluting på vår första dag i Paris.


VI HADE DET BRA (MÅNDAG I PARIS)

Vårt fina rum på Color Hotel i 12:e arrondisement i Paris. Men ser ni den snuskiga fläcken på täcket? Wtf??





Workoholic?!



Någon typ av skolträdgård/kolloni

Bastiljen

Operan vid Bastiljen

Bibliotek?

Fint hus:)

Min herre och vår fru (notre dame)








To be continued.....


N PÅ BESÖK

För två veckor sedan hade jag fin främmad från Skåne. Nea var och hälsade på fredag till måndag. Detta var vad vi gjorde:

Jag var uppe och köpte tre olika sorters maräng vid sjukhuset som vi kalasade på på fredagkvällen.

Ute och spatserade och turistade på lördagen.

Passade på att åka upp till "basilusken" uppe på Fourvière.

Magnifik utsikt över Lyon. Tyvärr bjöd dagen inte på världens bästa väder.

Bellecour

De serverade endast fika uppe i restaurangen och eftersom alla tre hade blodsockernivå som låg på minus så fick det bli en chokladkick.

Med varmchoklad till så klart:)

När vi till slut hittade en restaurang som var öppen beställde vi in tre glas vin till våra pizzor. Här talar vi om välfyllda glas.

Lördag kvällen bjöd på macarons och Melodifestivalen.

Fina Nea.

Jag blandade "champagnedrinkar".

Redo för party.

Vi var på en båt och jag fick lite Titanic-vibbar, om ni förstår...

Söndagen innefattade a walk in the parc. Bäbis-surikaten <3


Sandkatten

På måndagen var vi och åt sushi.


Ordentliga staplar.

Nea och Mats

Erika och jag

Sen avslutade vi med en tur i pariserhjulet.


Myshelg!!!


RSS 2.0