FÖRLÅT JULIA ROBERTS

Julia Roberts har alltid varit min favorit skådis (ni vet, den man skrev som favorit i Mina Vänner böcker) men hon får nu lämna första platsen och blir ersatt av ingen mindre än Meryl Streep. Vilken fantastisk människa. Har precis sett färdigt på Julie & Julia och är alldeles lycklig.

GÖR OM GÖR RÄTT

Nu är jag färdigsydd. Jag köpte ett par riktigt härligt mörka Nudie jeans som jag hade spanat på länge 2003 eller 2004, det är länge sen hur som helst. Jag använde dem massa, sen växte jag ur dem och sen växte krympte jag i dem igen. Tyckte i våras att de började bli lite tråkiga så bestämde mig för att de förtjänade en renovering. Tror inte att jag tog någon före bild, hittar den i alla fall inte, så därför lägger jag som före bild upp hur dem typ såg ut för 6-7 år sedan.
 
Fast med orange söm på bakfickorna.


Och så här ser de ut efter en omgång med sandpapper och symaskin.



Jag är JÄTTE nöjd!!

Galet att jag minns detta köp så himla väl. Det var inne på en affär i Malmö, som jag nu så klart glömde namnet på. Han som hjälpte mig berättade att man inte ska tvätta jeans, för att de slits snyggast då. Och så visade han hur man vek upp byxorna på ett snyggt sätt som jag använt mig av mycket i mina dagar. Samma dag köpte jag även ett grön jacka från Sisley på Benetton som än idag är en favorit. Galet bra shopping dag det där:)


90-TALET

Temat för kvällens Idol och tydligen också för årets skoutbud. Vad kan jag säga, nu är man så gammal att modet går i repris. Mamma brukade säga det när vi var små; att hon hade svårt att ta på sig något som hon burit 10-20 år tidigare. Jag är beredd att hålla med. Dessa två modeller har jag ägt tidigare i mitt liv.

(finns på Nelly)


NELLY

Hittade fina pojkjeans på Nelly. Så här ska man se ut!!


NY HÅRFÄRG

Förra veckan när jag var och klippte mig frågade min frisör om jag testat att vara mörkhårig någon gång. Yes, yes I have. Har du testat att vara rödhårig? Ähm, nää! Hon trodde att jag skulle passa bra i det, så nu är jag lite sugen, eller mycket ska jag väl säga. Har alltid varit en riktig fegis när det gäller håret, tyvärr. Förrutom när jag klippte upp det sjukt mycket på gymnasiet. Åh vad jag tyckte att det var snyggt;) Och Nea var så snygg i sin lugg så blev lite sugen på det också. Känns som att mitt hår är redo för en förändring

SOOOV

J-kla telefon. Mats och jag bytte telefon nu när han skulle iväg till Staterna igen. Och jag lyckades så klart göra något konstigt med larmet när jag skulle sova igår så imorse vaknade jag av mig själv 07.49. Panik!! (Till historien hör att jag vaknade av att jag svarade JA högt och tydligt, tyckte att någon ropade på mig i sömnen). Telefonen hade inte ringt kl 06 som tanken var...Trist.

Men jag har i alla fall hunnit sitta en stund i skolan och nu kör jag hemmaplugg till kl 15 så jag ska tillbaka, sååå himla skönt att ha bil.

Och lillkissen har blivit så gosig. Hon vill sällskapa hela tiden. Tror att hon känner att något är på G. Så här såg det i alla fall ut igår när jag skulle plugga i köket.


PÅ JAKT

Letar efter ett grått matt nagellack. Tror att vinnaren so far är Make Up Stores Vadim. Till nagellacket tänker jag mig sjalen från Lin o Co som jag MÅSTE ha.


HEMMA

Sitter hemma i Eslöv och har det lugnt och skönt. Kom ner till Skåne i fredags och åkte direkt till Ystad där det bjöds på middag. I lördags visade vi runt Mats lite innan vi begav oss hem. Sen var det 80 års kalas i Östarp. I söndags var det tennis och sen fika med Frida och Nea.

I morse var jag och mammi ute och traskade och nu ska jag plugga, sen får vi se vad vi hittar på för något trevligt.

HEM

Inte imorgon, men väl dagen efter det, så tuffar jag och Mats söderut. Vi ska hem till Skåne och fira att min härliga mormor fyller 80 år. Vi ska äta klassisk skånsk gåsamidda' ; Svartsoppa, äppelkaka och hela köret. Och jag ska få träffa min gravida kusin, mys pys. Och hem till syster och svåger i Ystad. Åhhhh vad jag längtar!!!!!

Syster och hennes man på deras bröllop i juli

Ska bli så skönt att träffas!

VILL.HA.NU


MYSIGT

Ett litet axplock med bilder från vår trevliga helg i Vadstena. Helgen bjöd på fint väder, god mat och bästa sällskap.

Fina slottet


Sjukt härlig mini-golfbana. Jag har bestämt att vi ska dit i sommar och spela:)

Hittade en kompis. En liten mysis<3


Afternoon-tea i vackra miljöer

Lite bubbel innan maten



MINISEMESTER

Väcka Mats och packa - sen Vadstena, here we come:)

HEMMAPLUGG

And I am Juicy



Sjukt länge sen jag använde min "smurfdräkt" som jag köpte när jag jobbade som aupair i Oslo.
Gick ju i myskläder varje vaken minut så jag tyckte det var dags att mysa med stil;) 


JAAA JAG LÄNGTAR TILL JULEN

och denna kan jag tänka mig att bära.

röd
OCH sammet-lovely

från Nelly


JULAFTON KOM TIDIGT I ÅR

Världens bästa pojkvän kom hem från Staterna med världens bästa presenter. Hans oklanderliga skosmak är en sida av honom jag tidigare ej stött på. You go Mats:)








FREDAGSMYS


VÄLKOMMEN HÖSTEN

Du ör ovanligt vacker i år eller så börjar jag bli tillräckligt gammal för att börja uppskatta dig.




IDAG

Ska jag:

  • Promenixa
  • Träna
  • Handla vin
  • Köpa ljus på Chrianne eller Macaroom
  • Laga någon god mat (kyckling)
  • Plugga
  • Fixa och trixa här hemma
  • Se Idol (tända ljusen, äta maten och dricka vinet:) )

JULEN

I förrgår var jag, Therése och Jenny och besökte Julen -Vi var på IKEA. Så mysigt det kan vara att gå runt där. Jag hittade servetthållare och fat som jag ska ha till ljusstake i december. Köpte även en 9kr kudde för jag ville ha stoppningen till en kudde som jag sytt. 
 


MAMMA MIA

Åhh vad lycklig jag är. Nu har jag äntligen fått se Mamma Mia. Den hade premiär -99 och har velat se den sedan dess. Galet lång väntan. Bredvid oss satt två små söta tjejer som kommenterade att de gjorde i musikalen precis som de gjort i filmen. Ja vad var det nu som kom först;)


OMGJORT

Bestämde mig i somras för att pimpa min lilla jacka. Det har tagit litet tid, som när katten tyckte att den var skön och sval att sova på.

Så här fin blev den i alla fall och jag är ap-nöjd :)


BLACK BEAUTIES

massa fina svarta saker Warehouse har!!!


BLOMMOR SOM PRYDER MITT HEM


All by myself, fint va?


Om jag någongång gifter mig ska jag ha denna fina blomma i buketten. Fantastiska färg!!



TEAM TORSDAG

Efter min hektiska onsdag ringde kl som sagt 05.20. Jag packade om min väska åkte till skolan för att fixa frukost. Sen var det att tvinga in min hjälpreda i team-rummet för ännu en dag med bordsplaceringspyssel. Missade tyvärr Kristian Luuks föreläsning. Fix och trix och sen ner till Konsert och Kongress för bordsplacering. Eftersom vi varit så jävla (ja jag är sjukt stolt) duktiga och smarta så gick det på 20 minuter (tre timmar förra året:) ). När klockan var 19.00 bärjade folket komma, dator och allt var på plats typ 20 över, pju. Sen var det fördrink i lyxig-anda och en bankett som inte gick av för hackor.  Dekkadans, medsex, tal, tal och tal och lite film på det:) Sist där ifrån även denna dag. Dvs i säng strax efter 04. Nästan 24 vakna timmar, jag gick på ren lycka:)

Fredag morgon upp kl 9 för att åka och röja bort det sista från klassrum och hämta blommor och annat fix. Sen en sen lunch på Snoddas. Väl hemma igen däckade jag efter sju månaders mer och mindre intensivt arbetande.
 


MISSA INTE VILKEN MÅNAD DET ÄR






HEKTISKA DAGAR

I tisdags var det mattläggning på riktigt. Inte någon testläggning. Kommittén var kvar till 23. 
I onsdags drog det igång på riktigt. Kl 8 var jag där sen drog jag och skrev tenta lite snabbt, gick inge bra. Lyssnade på Therese Albrechtssons inspirerande föreläsning. Fösrökte få ihop någon form av bordsplacering till banketten.
Jag cyklade ner till Ekoxen för att reka inför cocktailen vid 17 tiden. Fixade mig lite och såg till att allt var på plats. Kl 19 började vissa droppa in, men 19.30 började ännu fler komma då det egentligen började. Vi åt tapas, drack champagne och cava, gick på oktoberfest och dansade argentisk tango. Var hemma 20 i ett. Trött, men nöjd och glad:)


Varmchoklad och fotbad, och lite Powerpoint-fix. Somnade vid 2. 05.20 ringde klockan och kl 07 var jag i skolan och fixade frukost. Och sen väntade en heldag till.....


RSS 2.0