NOUS SOMMES À PARIS

Dagen började så där när jag kom på att jag glömt mitt 12-25 rabattkort hemma. Super panik hela tågresan men kontrollanten var sjukt snäll och ryckte knappt ens på axlarna, merci! Vi har strosat runt och bara turistat. På hotellet stötte vi på en tjej från Norge som var här nere och jobbade som modell under Paris fashion week. Trots att jag aldrig sett henne så blev jag star strucked så fort hon sa att hon jobbade som modell, för seriöst jag tycker att det är så häftigt:)

Kändaste turistmålet idag var Notre Dame, där insåg jag att jag är ateist. Jag tror i alla fall inte på kyrkan. Mådde dåligt när jag såg vilka skatter som gömde sig där inne. Äckligt att utnyttja sin makt på det sättet. Ikväll har vi käkat grönsaker och dipp på rummet medans vi såg på The Social Network. Bilder från förra helgen och framåt kommer....


GOSING PÅ BESÖK

Igår var jag hos läkaren där de återigen inte kunde hitta något fel på mig. Och till min stora lycka mår jag bra idag. En släng av "något" i en vecka kanske, låt oss hoppas. På vägen hem gick jag förbi ett bageri i Croix-Rousse som har fönstren fulla med massa färgglada maränger. Så då gick jag in och köpte tre stycken: vinbär, kokos och honung-choklad. Dessa kalasade vi på igår kväll -jag, Nea, Mats och Erika.

Jag hade matte"dugga" som inte gick så bra. Plus att tiden hade blivit ändrad vilkat jag inte visste. Så när jag kom kl 14 och var stolt över att jag var 10 minuter tidig så var jag på pricken i tid och var tvungen att stressa som tusan.

Mats gick och tvättade och jag stannade hemma och städade så nu luktar det gott både om oss och lägenheten igen;)

Nea kom vid 19-20 tiden och det är så himla mysigt att ha henne här. Jag fick super fina örhänge och spetstights i present, samt marabouchoklad (som jag önskat:) ) och Mats fick en dosa Göteborgs rapé. Vi drack vin och snicksnackade till halv 3. Sen gick Erika hem och vi sov till strax över 10 idag. En tur till Boulangeriet och nu väntar jag på att duschen ska bli ledig så ska vi iväg till Basilusken uppe på Fourvière och kika.

Happy saturday.


PARIS ET GRENOBLE

Nu har Matsis och jag köpt biljetter till både Paris och Grenoble. Till Paris far vi 28:e februari och tillbaka 4:e mars. Det blev första klass på TGV för fint ska det vara när frugan fyller 25 (eller ja, det var typ ingen skillnad i pris heller så det var väl mest därför)...Sen blir det till Grenoble över dagen den 12:e mars för att
1) Niklas bor där
2) Angelica ska dit och hälsa på någon kompis
3) det är ju faktikst sjukt nära.

Sen var vi tvungna att åka till Lidl att handla för att spara ihop lite reskassa. På fredag kommer underbaringen Nea hit. Då ska vi kolla på basilusken uppe på Fourvière, de söta djuren i parken och sen blir det vin i stora lass (om magen tillåter) uppe i Croix-Rousse. Imorgon är det franskprov (kallas det prov nu igen helt plötsligt eller ska jag kanske hellre kalla det för dugga) och på fredag är det läkarbesök och mattepr...dugga.

Och nej jag äger ju inget photoshop därför gör jag halvtattiga bilder i Paint:)


L'HÔPITAL

Idag har jag varit på sjukhuset (punkt). Det är ungefär vad som hunnits med. Tyvärr (!?) var det inte urinvägsinfektion, vilket jag personligen hade tyckt underlättat. Istället har jag nu fått hem en skörd med smärtstillande och annat smått och gott. På fredag morgon blir det ultraljud för att se om det syns nåt där. Det är för jävla tråkigt att gå runt med magont.

Dagens fångst...


PARIS

Igår satt Mats och jag uppe till sent och kollade på vår resa till Paris. Den som jag fick i 25-års present. Lite dålig koll har jag på vart man ska bo när man är där, men tror att vi hittade en favorit. Sen överraskade Mats mig med att han tänkte att vi skulle åka till Disneyland när vi var där också, men då blev jag som ett litet barn och sa: "Men Erika då, hon måste också följa med i så fall". Så Erika ställ in dina planer, du ska med på vår romantiska resa till Paris;)


GLAD ALLA HJÄRTANS DAG

Tänk lite extra på dem ni tycker om idag. Jag är som vanligt sämst på att skicka kort så det blir inget sånt mina vänner, ingen vits att kolla i postlådan med andra ord. Jag däremot väntar mig kort både från päronen och syrran, för dem är minsann experter på det. Ikväll ska gubben laga käk till mig. Vi får se vad skolläkaren säger idag, vin eller inte ikväll alltså?!


LITE FINA BILDER

Medans jag sitter här och försöker självdiagnostisera mig tänkte jag bjuda på lite fina bilder från i fredags, vackra vackra Lyon.



Igår träffade vi (jag och Mats) brudarna från Linköping en sväng. Vi gick lite i second hand affärer innan vi hamnade på en uteservering i/på Hôtel de ville. Vi gick sen och köpte lite goda tryfflar på Leonidas innan vi gick hem och lagade mat. Sen tvingade jag Mats att se Melodifestivalen med mig. Kvällen avslutades med Fear and Loathing in Las Vegas. Lite avundsjuk är jag allt på de som var i Annecy igår. Vill också dit, sen när jag är frisk. Imorgon blir det troligtvis en tur till skolläkaren, argh jag hatar att gå till läkaren!!!!


DETTA SUGER

Igår hade jag skola mellan 10.30 och 13, sen åkte jag och mötte opp Erika för att köpa tågbiljetter till Annecy.

Sen kom jag på att jag var tvungen att åka till skolan för att godkänna vilka kurser jag ska tenta i, efter att ha suttit där en halvtimme kom äntligen hon som jag ska godkänna dem hos och sa att hon hade mycket att göra och sa att jag får komma tillbaka på måndag. Då gick jag till t-banan som strulade en massa, åkte en hållplats och sa att linjen skulle stå still i typ en timme. Så då fick jag börja promenixa istället. Helt plötsligt började mitt hjärta skena av ingen som helst anledning så jag gick till Bellecour i vanlig promenadtakt, men med maxpuls...

På bussen hem började det suga i magen och sen var det bara hem och lägga sig på soffan, där befann jag mig mellan 17 och 00 innan jag kröp till kojs, spydde några gånger och insåg att nej det blir inget Annecy för mig. Mats fick däremot åka till Part Dieu och returnera biljetterna, vilket gick bra (tack gode gud för den i alla fall).

 Det suger verkligen att vara sjuk på ett ställe där det händer så mycket kul och där man vill hitta på saker hela tiden.


UTÖKNING

Att fylla 25 betyder tydligen en utökning av smyckesgarderoben. Av Erika fick jag armband och fotlänk (och sjal) och av Therése fick jag armband och två par örhänge. Nu när Mats kom hem från Svea fick jag present från Erica, Elisabeth och Malin (antar att de små knoddarna och karlarna också är med på ett hörn?!) - det var ett armband.


Tack mina kära!!


VÅR I LUFTEN

I helgen var vi ute och dansade igen. Denna gång endast till kl 5. Innan det hade vi tränat så i söndags ojade och stönade jag och Erika som två riktiga kärringar. Igår gick jag och mötte upp Isabelle från Linkan och vi gick och drack 1 € öl på Cosmo.

Dagen har bjudit på underbart väder. Riktigt vårigt och härligt. Tyvärr hade jag glömt att jag hade TD mellan 15.30 och 17. Men det var bara att pallra sig dit.

När jag skulle ta t-banan hem ångrade jag mig och gick hem istället. Det var så himla skönt.
Nu plugg. Sen ska jag bjuda Erika på paëlla (färdig från frysen).

Mats messade och sa att han kommer hem imorgon. ÄNTLIGEN.

(I lördags på väg hem fån stan köpte jag och Erika fika. Mycket billigare än Starbucks där det var fullt)


CASUAL FRIDAY

Idag åkte mina fina klackar på, skulle ju bara vara i skolan mellan 10.30 och 13. De är höööga och jag blir lååång. Ikväll blir det let's dance med töserna och imorgon ska vi hem till en erasmus-student från Nya Zeeland. Nu kommer snart Erika och vi ska gå och tvätta.

Jag tror förresten att jag är lik någon fransk kändis för denna veckan har folk tittat, pekat och tisslat och tasslat. Eller så kan jag haft snor på kinden eller nåt för det finns ju inga speglar i detta land så man vet ju aldrig hur man ser ut.

Hej hej så här såg jag ut idag






Vita naglar, haha har inte tänkt på att jag kan använda "french  manicure" nagellacket på hela nageln..

Nej Erika kom nu, innan jag börjar bli för mycket "I am a no lifer".  


TANKAR

Jag har nu äntligen sett på World Tour Skåne med Johan Glans. Gud vad jag skrattade. Inte ofta man sitter och skrattar så att man gråter när man sitter hemma i soffan själv. Men vilka minnen det väcker när han pratar om "min" barndom. Förstår inte hur han kan minnas det så bra.
Men fy vad hemskt det var när man skulle gjuta tandraden till tandställning. Och vad många i klassen som var tvungna att gå tillbaka till matsalen och leta i soptunnor efter deras försvunna tandställningar.
Så började jag fundera över "försvunna" klasskompisar. Och om man vill eller inte vill gå på reunion från nian nästa år. (Mats har fått sin inbjudan nu för sin återträff). Hälften av mig vill dit och se vad som hänt med alla, men hälften av mig inser hur fel det kommer bli. Ska man kramas med folk, eller ta i hand? Ska man överhuvudtaget hälsa?? Och hur blir det med vänner som så uppenbart gjort slut? Är det slut slut så att man inte hälsar på stan, eller ska man låtsas som ingenting. Nej fy, ibland är jag glad att jag flyttat och inte behöver flytta tillbaka.

Och nu är det soirée under mig igen. Ikväll kommer det bli svårt att sova, I can feel it. Matsis baby, kom hem!!!


VAD SOM HÄNT

Therése kom i fredags. Jag hade inställd lektion. I lördags var med prommis till stan för att visa upp vackra city. Lite shopping (Body Shops mirakel salva Hemp hand protector för billiga 7 €) och fix av telefonnummer. Utgång till First efter en sen förfest/middag hemma hos familjen Selme/Malmström. I söndags lämnade mister mig för en tur till Svea. Festen på våningen nedanför dog ut vid 12 (ja mitt på dagen, dvs fest till söndag-middag). Tur i parken och sen var det Gossip Girl och Solsidan tillsammans med Tessan och födelsedagspresenten från Anna och Helene.

Utställning i lördags Hôtel de Ville

Matsen

25 års presenten

Med en massa godingar i (den gröna var godast) 


TILL SVÅGER

"Glömde" berätta om den skönsång som jag fick på födelsedagsmorgon. Syster med man ringde och sjöng: 

Joyeux anniversaire
Joyeux anniversaire
Joyeux anniversaire
Joyeux anniversaire

Jag tror att de menade:

Joyeux anniversaire
Heureux anniversaire
Tous nos vœux sont sinceres
Pour ton anniversaire
Tes amis aujourd'hui
Se sont tous reunis
Ton bonheur on espere
Pour ton anniversaire

Nu har jag dessutom blivit lovad La Marseillaise aka Marseljäsen av Ola. Du ska här få texten så att du har något du kan öva på.

Allons enfants de la Patrie,
Le jour de gloire est arrivé !
Contre nous de la tyrannie,
L'étendard sanglant est levé, (bis)
Entendez-vous dans les campagnes
Mugir ces féroces soldats ?
Ils viennent jusque dans vos bras
Égorger vos fils et vos compagnes !
 
Aux armes, citoyens,
Formez vos bataillons,
Marchons, marchons !
Qu'un sang impur
Abreuve nos sillons !
 
Que veut cette horde d'esclaves,
De traîtres, de rois conjurés ?
Pour qui ces ignobles entraves,
Ces fers dès longtemps préparés ? (bis)
Français, pour nous, ah ! quel outrage
Quels transports il doit exciter !
C'est nous qu'on ose méditer
De rendre à l'antique esclavage !
 
Aux armes, citoyens...
 
Quoi ! des cohortes étrangères
Feraient la loi dans nos foyers !
Quoi ! Ces phalanges mercenaires
Terrasseraient nos fiers guerriers ! (bis)
Grand Dieu ! Par des mains enchaînées
Nos fronts sous le joug se ploieraient
De vils despotes deviendraient
Les maîtres de nos destinées !
   
Aux armes, citoyens...
   
Tremblez, tyrans et vous perfides
L'opprobre de tous les partis,
Tremblez ! vos projets parricides
Vont enfin recevoir leurs prix ! (bis)
Tout est soldat pour vous combattre,
S'ils tombent, nos jeunes héros,
La terre en produit de nouveaux,
Contre vous tout prêts à se battre !
 
Aux armes, citoyens...
 
Français, en guerriers magnanimes,
Portez ou retenez vos coups !
Épargnez ces tristes victimes,
À regret s'armant contre nous. (bis)
Mais ces despotes sanguinaires,
Mais ces complices de Bouillé,
Tous ces tigres qui, sans pitié,
Déchirent le sein de leur mère !
 
Aux armes, citoyens...
   
Amour sacré de la Patrie,
Conduis, soutiens nos bras vengeurs
Liberté, Liberté chérie,
Combats avec tes défenseurs ! (bis)
Sous nos drapeaux que la victoire
Accoure à tes mâles accents,
Que tes ennemis expirants
Voient ton triomphe et notre gloire !
 
Aux armes, citoyens...
 
(Couplet des enfants)
Nous entrerons dans la carrière
Quand nos aînés n'y seront plus,
Nous y trouverons leur poussière
Et la trace de leurs vertus (bis)
Bien moins jaloux de leur survivre
Que de partager leur cercueil,
Nous aurons le sublime orgueil
De les venger ou de les suivre
   
Aux armes, citoyens...

RSS 2.0