VAD SKER?

Vi lämnade Ystad tidigare än planerat eftersom vädret prompt ville att det skulle regna hela tiden. Anledningen till fredagens kändisspotting var att mamma och pappa båda behövde frisera sig och hittade en nyöppnad salong med drop-in. De blev för övrigt galet nöjda (jag med som fick se en kändis;) ) så jag får väl göra lite reklam och berätta att salongen heter GOOD HAIR.

 Igår åkte vi på vägen hem först inom 3 magasin i Ystad, massa fina saker, men jag har en plånbok som tyvärr inte godkänner såna köp (annars hade jag varit minst 2 par skor rikare). Sen tog vi omvägen via Svågertorp och besökte Stoff och stil, där köpte jag tyg och kuddar som ska pryda vår soffa. Fick med mig en katalog hem och insåg att de har en webbshop så efter ett par klick tidigare idag så är nu material till necessärer på väg hem till mig. Åh vad det kliar i fingrarna.

I förmiddags tuffade jag och pappa ner till Skrylle för en 7 km löprunda. Stolt som tuppen var jag efter den bragden. Sen har jag ätit fantastisk mat och rabarberpaj och vi utnyttjade nymodigheten att man kan hyra film på telia med fjärrkontrollen så kvällen har spenderats skrattande framför Åsa-Nisse. 


KÄNDISSPOTTING

Dagens kändisspotting: Magdalena Graaf var med sina två små och en kanonkula på magen på en nyöppnad frisörsalong i Ystad.


DÅLIGT

Usch idag mår jag fruktansvärt. Kan inte greppa vad som hänt i Oslo. Senaste jag kollade på tv:n vad dödstalet uppe i 92 st. Helt ofattbart. Går inte att sätta ord på vad jag känner, men mina tankar är konstant hos de drabbade.

Flaggan vajar på halvstång.   


HÖGT/LÅGT I TAK

I Oslo köpte jag blåa gardiner, jag behövde inte lägga upp dem i vår fina fina lägenhet. I Malmslätt var det dock lite lägre i tak och jag tvungen att lägga upp dem ca 20 cm. Igår var jag tvungen att lägga upp dem 75(!!!) cm. Om vi fortsätter att minska takhöjden så här i våra lägenheter kommer jag snart inte att kunna gå rakt.


URSÄKTA RÖRAN - VI FLYTTAR

Igår bakade jag kladdkaka och gjorde crabfishpaj (fast med räkor, dvs räkpaj...) sen gick jag till stan och köpte vin och träningskläder. Erika kom hit på kvällen och hjälpte mig äta och vi satte ihop smurfalbumet från Cannes. Det är hilarious, tycker vi:) 

Idag invigde jag min nya träningskläder och var ute och joggade och gick en runda. Sen fixade jag gardinerna och satte upp dem i sovrummet och insåg att symaskinen är i Eslöv, crap. Jag fick även packat upp ett par kartonger. Flytten tar aldrig slut. Och den fortsätter imorgon, jippie. 

Smakprov på albumet Les Schtroumpfs à Cannes
  



MONKI

Jag fick ett mms av min personliga stylist Nea igår. Hon hade hittat ett "josefin-linne" inne på Monki med texten D'accord. Jag var därför tvungen att spana in deras hemsida och finner dessa frankofila plagg. Vet inte om det är för att jag bott i Frankrike men jag blir löjligt glad när jag ser detta:)


JAG ÄR VUXEN

Jag har ett hem, ett ställe som bara är vårt. Här sitter jag nu. Snart ska jag gå till Ladan och bunkra upp för matlagning och bakning. På tåget, bussen, andra tåget och sista bussen och på promenaden hem lyssnade jag på Sommar i P1 med Henke Larsson och Nanne Grönvall. Sen rensade jag bort ogräset på vår uteplats medans jag lyssnade på Underbara Clara. Det som slog mig var hur många människor som lever med död och sorg. Så många människor som dör alldeles för tidigt. Jag ska bli bättre på att leva i nuet och att göra sånt som får mig att må bra. Det är därför som jag nu sitter här, i vår soffa i Linköping.


GRATTIS MAMMI

Idag fyller min kära mor år. Jag kan tyvärr inte fira henne idag. Men mamma jag hoppas att du får en fantastisk dag och att pappa firar dig ordentligt så ses vi snart!! 

Bild från föräldrarnas Lyon-besök


SERIOUSLY

Jag: Mats det regnar
Mats: Ja, men det är väl bra när du ändå ska sitta inne och plugga.
Jag: Näää för i så fall vill jag ha kladdkaka.
Mats: Då fixar jag det till dig.
Jag: Hmpf...

En stund senare....Mats kommer in med choklad, chokladglass, grädde och maränger....

Mats: Om du kastar detta efter mig när jag går ut bakar jag en kladdkaka till dig!

Slutsats
1. Mats vet att jag är allvarlig när det gäller choklad.
2. Jag kan inte vara lätt att leva med.


I WASSHAMMAR

Ja, jag är fortfarande kvar i Wasshammar hos Mats. Jag stannar här en vecka till innan jag åter beger mig hem till Skåne. Igår var vi på 10 års kalas hos Mats brorsdotter Isabelle. Som present fick hon övernattningsmys hos oss i Linköping:) Vi ska laga mat, hyra film och ut på utflykt.

På tal om utflykt så ska Mats och jag till Hasseludden på Yasuragi-spa i höst. Jag fick det i försenad tre-års present:)

Och jag ska köpa mig en födelsedagskalender så att jag inte glömmer någons födelsedag, för nu förtiden förlitar jag mig på tok för mycket på facebook vad gäller födelsedagar och vill man skicka kort är ju det lite försent när man ser det där.

Solen är framme, men luften är kall så jag sitter inne och pluggar ett tag till.

Wasshammar 2010


HARRY POTTER

Idag befinner jag mig i vår gamla lägenhet i Hallsberg. Franska CAF har kommit med goda nyheter och jag försöker komma någonstans i pluggandet. Ikväll blir det grillmys hos ex-sambon och Mats kusin aka Erica innan vi tre ska gå och kolla på sista Harry Potter filmen. Åh jag vill inte att de filmerna ska vara slut. Precis som jag inte gillade att läsa sista boken heller. Nu ska jag fortsätta läsa om innehavda och utställda köp- och säljoptiner...yey.

Erica och jag en vårdag 2007


4 ÅR

Idag fyller vi 4 år. Jag och mitt hjärta. Imorgon ska vi fira:)


EN BRA DAG

Igår var en bra dag! En sån dag som man kommer tänka på tillbaka på i höst och tänka "vilken härlig sommardag". Jag och Nea tog bussen till Teckomatorp eftersom det var krångligheter med tågen mellan Eslöv och Lund och var i H-borg vid 13.30. Då gick vi och satte oss vid havet och dinglade med benen och snackade skit tills Johanna och Emelie kom och mötte upp oss för en sen lunch. Efter lunchen gick vi och åt glass (snälla Nea bjöd- TACK) och sen "korkade" vi upp vinet och satt och badade fötterna. När klockan närmade sig halv 7 åkte vi ut mot Sofiero. Där ute möttes vi av VÄRLDENS LÄNGSTA KÖER. Men det löste vi snabbt och smidigt...hihi...Picknick med vin och godsaker. Massa kända ansikte. Sen efter ännu mer vin gick ROBYN på. Vi valde kanske inte de bästa platserna och vi envisades inte och trängdes med alla andra. Men för en gångs skull fick vi gå ut och dansa tillsammans. Och det var fantastiskt. Vilken kväll. Och vilken kvinna den där ROBYN är!!! Wow!! Ännu en gång tack brudar för en underbar dag!


HURTBULLE

Hurtbullen har varit ute och sprungit idag. Klarade dessutom springa vad jag planerat och tröttnade inte efter halva som jag gjorde förra veckan, bra där. Nu ska jag laga käk till kvällens picknick på Sofiero. Och digga till Robyn fram till bussen går kl 12.28.


MÅNDAGSKVÄLL

Idag är det veckans tv-höjdpunkt. Eller topp tre i alla fall. Johan Falk. Åh jag längtar till kl blir 21.30:)

Idag sitter jag i soffa och försöker mig på att plugga. Dessutom tvättar jag om alla lakan som ska med upp till Linköping på torsdag. Imorgon konsert och sen har jag planerat in fika hos mormor och morfar på onsdag som för övrigt var här på extra-kalaset igår. 

Jag har förresten köpt mig en mjölkkanna som jag tänkte att vi skulle ha på uteplatsen i Linkan. Det blir tjusigt tror jag. Och så har jag fått 25-års present från paret Netterheim. Delar av det fina Swedish Grace porslinet i färgen äng:)

Nu: Back to work...
  
Och jag saknar detta

Världens finaste och bästa stad...

...med tillgång till en strand, härliga vänner och kortspelande.


55-ÅRS GILLE

I veckan har det suttits och knåpat med sånghäfte och quiz-frågor. Det har bakats tårtor, städats och röjt. Igår var det dags att fire pappas kommande 55-års dag med fest hemma i Eslöv. Tyvärr bjöds vi på åska och skyfall, men annars var det super trevligt. Mycket skratt och glada miner.

Idag är det ETT HELT ÅR sen syrran gifte sig med sin Ola - GRATTIS. Helt sjukt vad tiden går fort! Och snart kommer det en liten bäbis, redan mosters skatt. Ska bli så mysigt.

I veckan blir det Robyn konsert och en tripp upp till Linköping och älsklings-Mats.


Familjeprojektet : tårtan

Jag, mamma och projekten


RSS 2.0